chyde.blogg.se

Förstå dig själv mer.

 
Hela mitt liv har jag fått höra att jag är intelligent. Att jag är på en annan nivå. Att folk är bekväma med att öppna upp sig för mig. Att dom kan vara sig själva med mig. De känner sig förstådda. Hörda. Sedda. Är det för att jag är bättre än alla andra? Är det för att jag är nån slags gud? Är det för att jag tror nåt om mig själv?

Nej. För att jag vet. Jag vet mig själv. Jag förstår mig själv. Så alla ni som tänker "Han tror han är nåt"... Nej, jag tror inte. Jag vet. Jag vill att ni frågar er själva istället: "Vem är jag?" För just nu vet jag mer om många av er än ni vet. Och jag bryr mig inte ens om er. Ni tillför inget värde i mitt liv. Så det säger en hel del.

När var senaste gången du rannsakade dig själv. Hur känner du dig älskad? Vad uppskattar du? Varför känner du som du gör i olika situationer? Studera. Studera. Studera. Du kan studera tusentals fucking ämnen i skolan och hundratals fucking kurser men du har inte ens tänkt tanken att studera DIG SJÄLV? Studera din partner? Din familj? Dina vänner? För att förstå dig själv och dom bättre? 

Hur kan man bara passivt gå runt och må dåligt och inte ifrågasätta varför? Varför accepterar man att något bara "är det som det är"? För att alla andra gör det. Och det neutraliserar allt. Ju fler som gör något desto mer "accepterat" blir det. Inte lika konstigt om många gör det right? Men lyssna, du SKA inte behöva gå en hel livstid och må skit. Eller göra saker du inte vill. Eller vara med människor du inte vill.

Wake the fuck up! "Man ska inte döma"... Fuck off. Det är precis det man ska. Du ska döma. Du ska ha åsikter. Det är din mänskliga rättighet. Du kommer göra det iallafall omedvetet, så du kan lika gärna göra det medvetet och FÖRSTÅ att det är en naturlig del av att vara människa. Vi dömer alltid människor, situationer, omgivning, beslut osv. Det är väldigt viktigt att lägga värde i att döma. 

Vi kan gå ännu djupare. Varför dömer människor? Medvetet som omedvetet? För att kalibrera det vi ser hör känner luktar osv till information för vår hjärna att avgöra om det är BRA eller DÅLIGT. Och BRA och DÅLIGT är olika saker beroende på om det är enligt din moral och dina värderingar och hur DU i din medvetenhet tänker eller vad dina gener, dina celler tycker på en biologisk nivå.

Tillex: Du kan tänka "Nej jag ska inte döma en uteliggare och knarkare bara för att han är smutsig och beter sig konstigt. Han är också människa". Men du kommer samtidigt känna lite obehagskänsla "Tänk om han gör nåt mot mig." och du känner obehaget i närheten av honom för att det hotar din överlevnad och det gillar inte dina gener på en biologisk nivå så dina instinkter kickar igång och du känner saker. Detta SAMTIDIGT som din hjärna försöker göra logik av situationen och tänka "nej jag ska inte döma, jag är en bra människa" yadayadayada.

Är ni med? Bra. Inte? Läs om.
 
Det är därför jag fått höra det jag fått höra genom mitt liv. För att jag studerat mig själv under många år. Och mina flickvänner. Mina vänner. Mina kamrater, kollegor. Min familj. Människor. Jag förstår mig själv mer än nånsin idag och jag har en djupare förståelse för dom i min närhet nu vilket gör att jag kan uppskatta dom, kommunicera med dom och älska dom på DERAS SÄTT vilket gör våran relation bättre.

Lyssna igen... DERAS SÄTT. Inte mitt sätt.

Vi får ofta höra att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Man lever i en slags illusion att bara för att "JAG" är såhär så är den andra så. Jag tampas ibland själv med denna tanke. På ett sätt är det så. Rent biologiskt. Vi känner samma saker kring vissa saker. Hunger. Trötthet. Kåthet. Lust. Etc. Men som människor är vi alla olika i vårt sätt att vara på. Alla har sin historia. Och det inkluderar hur dom vill bli bemötta, hur dom vill bli tilltalade, hur dom vill bli behandlade, och älskade.

Detta är varför det är så viktigt att förstå sig själv och dom i ditt liv.
Så det är det jag gör varje dag. Och kommer göra tills den dagen jag dör.
För jag vill leva ett bra liv och ha ett bra liv med dom i min närhet och jag ber inte om ursäkt för det.

That's all.


Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback