chyde.blogg.se

Förstå dig själv mer.

 
Hela mitt liv har jag fått höra att jag är intelligent. Att jag är på en annan nivå. Att folk är bekväma med att öppna upp sig för mig. Att dom kan vara sig själva med mig. De känner sig förstådda. Hörda. Sedda. Är det för att jag är bättre än alla andra? Är det för att jag är nån slags gud? Är det för att jag tror nåt om mig själv?

Nej. För att jag vet. Jag vet mig själv. Jag förstår mig själv. Så alla ni som tänker "Han tror han är nåt"... Nej, jag tror inte. Jag vet. Jag vill att ni frågar er själva istället: "Vem är jag?" För just nu vet jag mer om många av er än ni vet. Och jag bryr mig inte ens om er. Ni tillför inget värde i mitt liv. Så det säger en hel del.

När var senaste gången du rannsakade dig själv. Hur känner du dig älskad? Vad uppskattar du? Varför känner du som du gör i olika situationer? Studera. Studera. Studera. Du kan studera tusentals fucking ämnen i skolan och hundratals fucking kurser men du har inte ens tänkt tanken att studera DIG SJÄLV? Studera din partner? Din familj? Dina vänner? För att förstå dig själv och dom bättre? 

Hur kan man bara passivt gå runt och må dåligt och inte ifrågasätta varför? Varför accepterar man att något bara "är det som det är"? För att alla andra gör det. Och det neutraliserar allt. Ju fler som gör något desto mer "accepterat" blir det. Inte lika konstigt om många gör det right? Men lyssna, du SKA inte behöva gå en hel livstid och må skit. Eller göra saker du inte vill. Eller vara med människor du inte vill.

Wake the fuck up! "Man ska inte döma"... Fuck off. Det är precis det man ska. Du ska döma. Du ska ha åsikter. Det är din mänskliga rättighet. Du kommer göra det iallafall omedvetet, så du kan lika gärna göra det medvetet och FÖRSTÅ att det är en naturlig del av att vara människa. Vi dömer alltid människor, situationer, omgivning, beslut osv. Det är väldigt viktigt att lägga värde i att döma. 

Vi kan gå ännu djupare. Varför dömer människor? Medvetet som omedvetet? För att kalibrera det vi ser hör känner luktar osv till information för vår hjärna att avgöra om det är BRA eller DÅLIGT. Och BRA och DÅLIGT är olika saker beroende på om det är enligt din moral och dina värderingar och hur DU i din medvetenhet tänker eller vad dina gener, dina celler tycker på en biologisk nivå.

Tillex: Du kan tänka "Nej jag ska inte döma en uteliggare och knarkare bara för att han är smutsig och beter sig konstigt. Han är också människa". Men du kommer samtidigt känna lite obehagskänsla "Tänk om han gör nåt mot mig." och du känner obehaget i närheten av honom för att det hotar din överlevnad och det gillar inte dina gener på en biologisk nivå så dina instinkter kickar igång och du känner saker. Detta SAMTIDIGT som din hjärna försöker göra logik av situationen och tänka "nej jag ska inte döma, jag är en bra människa" yadayadayada.

Är ni med? Bra. Inte? Läs om.
 
Det är därför jag fått höra det jag fått höra genom mitt liv. För att jag studerat mig själv under många år. Och mina flickvänner. Mina vänner. Mina kamrater, kollegor. Min familj. Människor. Jag förstår mig själv mer än nånsin idag och jag har en djupare förståelse för dom i min närhet nu vilket gör att jag kan uppskatta dom, kommunicera med dom och älska dom på DERAS SÄTT vilket gör våran relation bättre.

Lyssna igen... DERAS SÄTT. Inte mitt sätt.

Vi får ofta höra att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Man lever i en slags illusion att bara för att "JAG" är såhär så är den andra så. Jag tampas ibland själv med denna tanke. På ett sätt är det så. Rent biologiskt. Vi känner samma saker kring vissa saker. Hunger. Trötthet. Kåthet. Lust. Etc. Men som människor är vi alla olika i vårt sätt att vara på. Alla har sin historia. Och det inkluderar hur dom vill bli bemötta, hur dom vill bli tilltalade, hur dom vill bli behandlade, och älskade.

Detta är varför det är så viktigt att förstå sig själv och dom i ditt liv.
Så det är det jag gör varje dag. Och kommer göra tills den dagen jag dör.
För jag vill leva ett bra liv och ha ett bra liv med dom i min närhet och jag ber inte om ursäkt för det.

That's all.


Eran enda,
- Chyde

Vila i frid storebror.

Inatt fick jag ett besked ingen ska behöva få om någon de bryr sig om. "Richard är död..."
 
Va? Min storebror? Död?
 
Så om jag på något sätt inte är "mig själv" dessa dagar så vet ni varför. Min familj håller nu på handskas med det här och jag har själv inte riktigt förstått att jag inte kommer träffa min bror igen. Och nästa gång blir i en kista. Och dessutom den sista. I det här livet.
 
Jag vet att du var stolt över mig... Du sa ofta att du var glad att jag var så stark och valde rätt väg i livet. Du visade kärlek fastän du mådde som sämst och trots mycket ånger över vägarna du valt i livet så kände jag alltid att du älskade mig. Det sista du sa var att du läser min blogg, kollar mina youtube videos...
 
...Att du saknar mig.
 
Jag saknar dig också.
Vila i Frid min BREDDA. Vi ses på andra sidan.
Nu är smärtan över. Jag ska fortsätta göra dig stolt.
 
Kärlek från din lillebror <3 och resten av din familj..
 
 

Tankar om natten.Jag drömde om dig igen.

 
 
Jag drömde om dig igen. I drömmen spelade jag upp en låt jag gjort om dig... Du stirrade ner i golvet... Och lyssnade... Sedan kramade du mig och började gråta. "Jag saknar dig så jävla mycket" sa du och grät ännu mer... "Och jag dig" svarade jag, och mina tårkanaler fylldes. Sedan öppnade jag ögonen. Tårarna rann. Smärtan försvann sakta...

Klockan var ett på natten och jag hade somnat på soffan. 
 
 

Eran enda,
- Chyde

Videoblogg.

 
 
Har börjat med att filma mer nu. Har mycket på gång. Detta är bara början. Känner mig mer levande än nånsin och i kontakt med vad mitt syfte här är. Musiken produceras nonstop. Träningen görs varje dag. Jobbar med scheman och online klienter. De har den bästa fucking PT:n i Sverige. För jag tränar inte bara deras kroppar. Jag tränar deras psyke och stärker deras själar.

Om ni vill ha mer videos likt de ovan, kommentera gärna, eller fortsätt kolla in. Jag ser hur många ni är som besöker min blogg oavsett om jag är aktiv eller ej. I fucks with you. Tack för det. När jag når mina mål i livet kommer ni nå era. That's my mentality. För jag vet att många av mina mål ingår i att få er nå era.

Nu återgå till musikskapandet.
Kärlek.

Eran enda,
- Chyde

Motivationssnack.

 
 

Avsnitt 1 - Följa samhället eller vara egen

Har länge haft tankarna på att öppna en Youtube-kanal där jag pratar om ämnen som är viktiga att prata om: psykisk ohälsa, depression, känslor, tankar, vilja, drömmar, mål. Sådant som vi ofta hamnar i grubbel om. Kanske för att väcka lite nya perspektiv och ge dig en ny insikt eller för att helt enkelt väcka det som vi många döljer under ytan.

I det här avsnittet har jag med mig en god vän, där vi pratar om huruvida man ska följa samhällets ramar och normer eller inte samt vad som sker när man väljer att kliva utanför boxen av vad som räknas som "normalt" och "framgång" hos andra.

FÖLJ OCH DELA KANALEN SÅ FLER FÅR SE.

Klicka HÄR för att komma till videon.

Eran enda,
- Chyde

 

Emotionella varelser.

 
 
Vi är alla emotionella varelser. Vi styrs av våra känslor, både medvetet och undermedvetet. De val du gör baseras på det du känner. Så när något händer som gör dig extremt upprörd, ta ett steg tillbaka och tänk efter. Vad är det som händer? Varför reagerar jag så starkt? Får du ett svar där du förstår varför, reflektera kring det och samla dina tankar och deal with it. Om du inte förstår varför, släpp det. Det är bara onödig energi. Energi som du kan lägga på annat som lyfter dig.

Lätt att säga, tänker du. Ja, det är det. Att göra... Not so much. Just därför så gör jag det. Just därför vill jag att du gör det. För att bara göra allt som är lätt i livet kan vem som helst göra. Och du är inte vemsomhelst. Du kan mer än så. Det är bara att kasta sig ut och prova. Det värsta som kan hända att allt går åt helvete. So what? Det är inte hela världen. Bara en liten storm i din värld, och även den går över. Tills dagen då du gått igenom så många stormar så den värsta endast känns som en lätt bris...

Det är där jag vill att du ska vara.

Det är i att ständigt utmana sig själv psykiskt man blir starkare. Härdad. Hårdhudad. Varför ska man behöva vara det? Varför kan man inte bara glida runt och vara känslosam och rida på känslostormar? Det är faktiskt okej att inte vilja vara hård! Well, för världen är hård så därför måste du vara det också om du vill överleva. Jag säger inte sluta känn och sluta bry dig om dina känslor, jag säger bara sluta rida på dom passivt och börja medvetet välja vad de betyder för dig och du vill göra med dom.

Det är mycket som gör mig upprörd idag med världen. Men det finns också mycket jag älskar med att leva, så jag tillbringar det mesta av min tid och energi på det. Och att producera innehåll för världen. Plantera min säd. Sprida mina gener i form av DNA i mer än mänskligt format. Pissa revir. Det är därför jag inte tränar "normalt". Det är därför jag inte har musik som en "hobby" utan gör musik dagligen och helhjärtat. Det är därför jag inte har halvdana förhållanden and fuckarounds. Cuz I don't fuck around.

Det är inte bara för en egoboost jag vill att alla ska veta vem Chyde är. Jag medger, jag tycker om bekräftelsen. Jag älskar den. Den fucking driver mig. Men största anledningen jag vill sprida allt som är jag att göra är för att så länge jag är här på jorden är mitt uppdrag att ge så mycket värde som möjligt till så många som möjligt. Beröra, göra impact, skapa förändring. Göra världen till en bättre plats, ord för ord, handling för handling. Hjärta för hjärta. Själ för själ. Kropp för kropp.

Jag känner att det är emot min natur att INTE leda världen mot en bättre plats, stärka män och älska kvinnor. Det är vad jag känner. Och det har jag reflekterat kring i många år. När jag var yngre kände jag bara och drevs mycket av det vilket gör att jag gjort saker jag idag slår mig själv på pannan över och nästan drar skamkudden över mig. Men tack vare att jag backat bak, tänkt efter, förstått mina känslor och handskats med dom ELLER inte förstått dom och kastat iväg dom, så har det givit mig ett mer emotionellt kontrollerat liv.

Det var det jag ville dela med mig av idag.

Eran enda,
- Chyde