chyde.blogg.se

Rutin.

 

Rutin.
 
Om det är något som sätter prägel på livets gång så är det rutin. Oftast är det svårt att komma igång med något. Ta tag i det som man behöver göra, vill göra, eller måste. Men när man väl tagit tag i det är det värsta över. Nu gäller det bara att hålla rutinen. Det är den som för dig framåt. Jag vet så många gånger jag kommit av mig helt på min väg fram i livet. Så många gånger jag stått vid ett vägskäl bara för att leta skäl till att ge upp. Inte behöva välja någon väg alls. Men jag fann styrka i rutinen. I att göra det för att bara ska göras.
 
Jag tror det är där många faller. Man ger vika i stunden för det som känns, eftersom det är det enda man kan tänka på. Människans känslor har en förmåga att överta psykets förnuft. Ens känslor centreras och allt annat suddas ut. Likt abstrakt konst där ingenting riktigt är i fokus utan allt smälter samman till en...
Fokuset ligger i att se hela bilden. Fatta inga förhastade beslut när du är mitt i elden. Det enda du gör då är att ge elden mer syre att brinna. Du behöver ha glöden i dig, men låt dig inte dödas i känslornas lågor.

Finn styrka i att du gjort det förut. Finn styrka i att du kommer göra det igen. Du är en soldat i ditt eget liv. Strider i ditt eget krig. Följer dina egna kommandon och dina order är dagliga rutiner som håller dig levande. Gör det du brukar göra, sedan skapar du dig tiden till att reflektera och komma fram till en lösning på det som rubbade dig från första början. Jag är ingen Sokrates när det gäller det. Jag slåss mina egna strider. Jag håller också på att lära mig. Men rutinen finns där. Det måste den göra.
 
Annars kan vi lika gärna lägga oss ned och dö här och nu.

Det tänker inte jag.
Tänker du?


Eran enda,
- Chyde



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback