chyde.blogg.se

Slå mig fri...


Det är bara en brinnande glöd... Som vill slå ut i lågor. Att vara mänskligt begränsad med en själ som slagit sig fri. Vad är frihet? När vi lever likt får instängda och tvingade åt olika håll i ett system som endast gynnar dem som förtjänar det minst. Människor som värderar pengar mer än människoliv.

Att skapa lycka i sitt liv, göra sitt liv till ett större syfte än bara sig själv... att våga skapa lycka för andra. Det är frihet i ett begränsat liv som vi lever. Ingenting är omöjligt, men samhället vill sätta ramar runt dig för hur du ska vara, vilket gör att du följer med strömmen likt en fisk med vattens drag...

Jag påminns om det här varje dag. Varje dag när jag ser människor som inte ens vågar se mig i ögonen, efter att ha pratat bakom ryggen på mig. Jag har min egen rygg varje dag, och förlitar mig på det. Den enda som kommer vara mig trogen in i döden är mig själv. Många har förlorat sig själva i strömmen...

Min rygg har många knivar i sig, men fortsätt prata. Det visar bara hur ryggradslösa ni är. Människor utan integritet. Osäkra individer som gör en höna av en fjäder istället för att ta tag i dem riktiga problemen som finns. Och det är ingenting materiellt jag talar om... Jag talar om oss. Människor.

Ifrågasätter om jag verkligen står för moraliska värdegrunder som människa? Respekt, lojalitet och jämnställdhet? Om ni utgår från ett av mina blogg-inlägg, har ni inte mycket att grunda det på. Det är alltid "folk" som sagt si och så. Folk... Det är inga individer med självrespekt iallafall.

- För var ligger respekten i att fördöma en människa på svaga grunder, prata bakom ryggen på den, ifrågasätta huruvida den lever moraliskt eller inte och lägga mer energi på att sprida rykten om den än att ta reda på hur det ligger till? Och på vilket sätt påverkar mitt levnadssätt ditt liv, och isåfall varför?

Du kanske ska se över dina prioriteringar i livet, om du inte ens känner mig, och jag är en av dina högsta. Mitt syfte med den här bloggen och med allting jag gör, är att motivera, uppmuntra, väcka tankar och diskussioner kring det JAG finner viktigt och det mina värderingar kretsar kring.

Om jag på något sätt berört dig och du tagit åt dig personligen av något jag sagt, kanske du ska se över om problemet verkligen ligger i det jag skriver eller hur jag är som människa eller vad jag gör på min fritid som inte du - eller någon annan jävel har något med att göra... Eller om det ligger hos... Dig?

Tänk efter... Så slipper du eftertänka.
Har inte tid för fler fiender, och har tillräckligt med vänner.

Eran enda,
- Chyde

Kvällstankar...

 
- Malcolm X


Jag känner mig nollställd. Plus minus noll.
 
...Proppfylld med mat, uttömd på energi. Full av kärlek, utsöndrandes ur mig... Likt en förbindelse till jorden går universum igenom mig och jag blir ett med mig själv och moder jord.
 
Vad snackar du om Chyde?
 
...Vill välja mina ord med omsorg, kanske är det konstigt... eftersom ingen annan gör det.

Finner mig själv i ständig förundran över mänsklighetens omedmänsklighet... Som också är mänsklig. Att bara vara, existera utan att leva. Det är förundrande. En förlorad generation, som ska ta över denna planet. Inte konstigt att det råder kaos världen över. Människor som tror mer på Gud än sig själva.

Människor som behöver samhället till att sätta moraliska regler för hur de ska leva som människor. Ideal. Alla vill leva för att lära, men få lär det dem lever. Mycket på ytan, men vågar inte hålla ens hålla ögonkontakt när det väl gäller. Kanske för att de ser sin reflektion i pupillerna som speglar deras riktiga jag... Eller helt enkelt påminner om den falska upplaga de väljer att framföra.

Vem är du?

Människor hungriga efter makt, oförmögna att kontrollera sin girighet. Olika energiflöden genomströmmar vårt universum. Pengar vår jord. Kärlek oss människor. Lyckan vill köpas för pengar, och tillfredsställs för stunden. Men ingen kärlek grundas... då alla vågar visa upp sin nakna kropp...

...men är rädda för att blotta sina själar.

Här blottar jag mig... genom ord... ett energiflöde... ett nätverk som kopplar samman flera olika till en och samma kontakt. Jag blottar mina värderingar och det jag står för som individ. Men människor ser bara ytan... De ser bara en bild med en stringtrosa över ansiktet, utan att förstå mitt syfte med bilden.

De ser bara mina ord, utan att se helheten utav min text. De läser inte mellan raderna utan tar orden bokstavligt och utifrån deras fördöme väljer att personligen angripa mig med deras åsikter om hur jag är som människa eller vem jag är. Ni som hävdar er känna mig så väl... Men ständigt påvisar motsatsen.

Kanske för att det är lättare att dömma någon annan, då man tar bort fokuset från sig själv och riktar den ifrån sig... I rädslan för att själv bli dömd. Det visar inte hur stark du är när du attackerar med dina ord över kommentarer på Facebook eller anonymt i bloggen.

Det är så genomskinligt... Du tror att du är odödlig... Men vågar du leva? Värna om dig själv. Värna om energin du ger ut och var du fokuserar den. Det är där den kommer att flöda. Jag vill låta den flöda genom mig till er... genom mina ord... Genom att leva som jag lär... Genom att stå för det jag säger.

Försöker hålla mitt ord... för att det inte kommer hålla sig självt. Det kräver engagemang. Integritet som människa. Respekt mot sig själv och sina handlingar då alla, små som stora, föder konsekvenser. Att välja sina med omsorg, och förstå att striderna inte är mot världen, utan mot dig själv... föder en vinnare...

...ur ännu en krigare i livets spel.

Den enda leken du kommer levande ur är Kärleken.
Att leva i hat kommer endast kväva dig... släpp stryptaget om dig själv... och andas...

...Du är fri. Släpp dina vingar fria och flyg.

Eran enda, 
- Chyde

Med världen på mina axlar...


Igår började jag min dag med lite morgonpump utav armarna. Efter lunchen körde jag rygg. Sedan under eftermiddagen gick jag över på ben. Kom hem... Åt som ett djur hela kvällen, och sov sedan 11 timmar i sträck. Vaknade upp och nu sitter jag här på gymmet igen... och ska träna igen.

Axlar idag, som jag prioriterar nu. 

Vad är det som driver mig?
- Samma drivkraft som driver dig till att investera din tid i att festa, dricka alkohol, röka och dela ytlighet med människor som du kan lägga upp bilder med på instagram så att alla andra kan godkänna att även ditt liv är okej. Frågan är om det är OK med dig och dina värderingar. Det är det enda som räknas.

Nu går jag ut och stärker mina värderingar i krigsfältet... Där striden är mot mig själv och mina svagheter. Där jag investerar i mig själv. Där varenda sekund... Varenda ögonblick är för mig. När jag tar hand om mig själv, kan jag ta hand om andra, så jag ser till att göra det jag älskar... för att kunna älska min omvärld.

Vi alla kan förändra världen...
...men det börjar med oss själva.

- I'm starting with the man in the mirror.
 
 
Eran enda,
- Chyde

Kroppsbyggning

TIDSINSTÄLLT INLÄGG 2014-03-13 10:30

 
 
Vet inte vad det är som sker med mig... Men känner mig som en vandrande best. Varje steg jag tar känns tungt... Kroppen blir hårdare, hungern större. Styrkan ökar markant. Har kontakt i varenda muskel i kroppen hela tiden, så det känns som att man glömt hur det är att väga 57kg, som för 4,5 år sedan.

Ännu en dag där jag står framför spegeln och ser på min kropp som ett konstverk. Har börjat måla på min tavla men är långt ifrån där jag vill vara. "Du är skitstor nu... Det räcker! Känner mig inte i form bredvid dig"... Det beror på vad man jämför med. Jag jämför mig själv med den bilden jag har av hur jag vill se ut.

...För att inte tala om - känna mig.
 
Har under några månader nu haft mina armar som prioritering. Så vad har jag gjort? - Övertränat dem. Gått emot alla spelregler för hur "man" bygger muskler. Jag är det enda "man" i mitt liv, därav bestämmer jag vad "man" ska göra. Jag mätte i januari 40cm i omkrets som nu gått över till 42cm i överarmen.

Brösten är det enda jag känner har växt på som fan oavsett hur jag gjort. Det var också det första som växte på mig när jag började träna. Det kan ligga mycket genetiskt i det då min far har en väldigt stor bröstkorg. Så mitt mål med dem har varit mer att "forma" dem, snarare än att göra dem större.
 
Bröstmuskeln är uppdelad i två olika delar - Pectoralis Major (den stora bröstmuskeln) och Pectoralis Minor som båda går upp och fäster upp i överarmsbenet. Dess funktion är att föra armarna mot varandra. De är också dem som jobbar när du pressar något ifrån kroppen, eller dig själv från något.

När man tänker på vad musklerna har för funktion blir det lättare att veta hur man ska köra.

Fokus har för mig nu legat i att forma övre delen utav bröstmuskeln. Därav har jag gått från plan bänkpress ---> sneda pressar till sned bänkpress ---> plana pressar.

Senaste passet såg ut enligt nedan:

40kg - 15 reps
60kg - 12 reps
80kg - 10 reps
100kg - 6 reps
110kg - 4 reps
115kg - 3 reps
120kg - 3 reps

Dropset utan vila:
80kg - failure (ca 15)
60kg - failure (ca 15)
40kg - failure (ca 20)
 
30kg - 10 reps bara pressar
25kg - 10 reps på vardera utan vila
20kg - 10 reps på vardera utan vila
15kg - 10 reps på vardera utan vila
12,5kg - 20 reps på vardera utan vila
12,5kg - 20 reps på vardera utan vila
12,5kg - 20 reps på vardera utan vila
 
30kg - ganska tungt, men ändå kontrollerat och full utsträckning - direkt till breda armhävningar mot bänk.
25kg - full utsträckning och squeeeeze.
20kg - pumpa pumpa!
20kg - pumpa pumpa!
20kg - pumpa pumpa!
15kg - lätt med fokus på pump och kontakt - direkt till breda armhävningar mot bänk.
 
30kg - stretch och kontakt.
25kg - stretch och kontakt.
20kg - stretch, kontakt och avsluta med pump.
 
60kg - 15+ reps
60kg - 15+ reps
60kg - 15+ reps
 
 
 
Så ni som också vill bygga stora bröst... Go fucking get them tigers!
 
Eran enda,
- Chyde

Vad anser du om kosttillskott?

 
Många snöar in sig på huruvida det är "nödvändigt" med kosttillskott eller inte i allmänhet i klena uttryck som "äter man tillräckligt mycket mat behöver man inte kosttillskott!" och "proteinpulver innehåller anabola!"... Istället för att ta det till sig själv och fråga om man själv är i behov av det eller inte.
 
Jag själv rörde inte ett piller förrän jag fyllt 18 år...

...Knappt alvedon - då jag tror på kroppens naturliga förmåga att tillfriskna, hela och läka samt inte stödjer läkemedelsverket som lever på att människor är sjuka. Jag förespråkar en hälsosam livsstil, intag av energi utifrån behov, precis som med vitaminer, mineraler och fettsyror.

När man läser på lite, förstår man att det inte bara är viktigt att motionera och äta hälsosamt regelbundet, utan den djupare innebörden av vad vitaminer, mineraler, fettsyror och för att inte tala om antioxidanter gör för kroppen. Att förstå att många vitaminer reglerar hormonbalansen i kroppen, energi-inlagring, blodtransport, magsmältning, immunförsvaret osv. Tillexempel lider många av oss som lever i Sverige utav D-Vitamin brist då vi inte får mycket sol som utsöndrar detta naturligt och som vi fångar upp via huden... Brist på magnesium kan leda till problem med hjärtat, muskelkramper och dålig sömn... Och så fortsätter det.

Så vad tar du för kosttillskott, Chyde?

  • Morgon: ALA, Multivitamin, Omega-3, C-Vitamin, D-Vitamin - tillsammans med aminosyror (BCAA).
 
  • Innan träning: Preworkout (Just nu: Animus)

  • Under träning: Aminosyror (BCAA)

  • Efter träning: Postworkout (EAA och snabba kolhydrater)

  • Innan läggdags: Kaseinprotein

- Detta fungerar för mig. Jag säger inte detta som en universell sanning för alla. Alla är olika och likaså deras kroppar. Alla svarar olika. Men att ha någon form utav upplägg på hur du får i dig din energi i form av makronutrienter (protein, kolhydrater och fetter) samt vitaminer, mineraler, antioxidanter och fettsyror så kan du optimera din hälsa inte bara för träningens skull utav för det allmänna välmåendet.

Våga tänka utanför ramarna av vad samhället säger. Bland annat så äter jag inte frukost eller lunch, men det kan jag ta i ett annat inlägg. Ta hand om er hälsa nu... det är den enda som håller er vid liv.
 
 
 
Eran enda, 
-Chyde

Fuck Lagom. 
 

 
"Man måste ju unna sig ibland"
"Det är okej... man behöver inte alltid vara bäst"
"Det är ju lagom..."

Jag säger Fuck lagom.
 
Vi lever i lilla landet lagom. Mellanmjölk till kaffet. Mitt i mängden. Mediokert liv. Det faktum att ordet lagom bara finns i det svenska språket, gör det hela mer genomskinligt. Inte konstigt att du mår dåligt när du ser dig i spegeln när du växer upp till att lära dig att göra allt för att "passa in" och vara som alla andra.
 
Fuck Alla Andra. Om du känner dig träffad av mig när jag säger det, så fuck dig med.
 
Det handlar inte om vad JAG skriver på min blogg. Det handlar inte om hur JAG tänker. Det handlar inte om vad JAG säger och gör... Det handlar om hur det får DIG att känna. Det handlar om hur det får DIG att påminnas om alla gånger du gett upp på dig själv... eller låtit dig dras ned utav "alla andra"... "folk".

Så istället för att skriva någon kommentar (helst anonymt) i ett försök att påverka mig negativt, tänk efter... Ta den energin och gör något vettigt med istället, som att lägga den på dig själv och din egen utveckling istället för ett krystat jävla försök att hindra mig på min. Obetydelsefulla människor = obetydelsefulla ord.

Dina ord värderas inte. För att du själv inte värderar dem. Är du med? Säg till om du vill hinna ikapp. Men tro inte för en sekund att jag stannar, för att du vill dra bak mig till där DU har valt att sätta DINA begränsningar i DITT liv. Tro inte för en sekund att jag stöttar den mentaliteten.
 
 

Vilka är alla andra?

Är det dem som betalar dina räkningar? Ger dig tak över huvudet? Lägger din mat på bordet? Ser till att du går och lägger somnar in lycklig om nätterna? - Nej, det är du själv. Genom att lyssna på alla andra och låta deras åsikter påverka eller övervinna din vilja, kanske du inte bara somnar för natten olycklig...
 
...utan även somnar in för gott... Med känslan av att du bara levt för att passa in... och aldrig levt ut den du är för dem som ser, värderar och uppskattar dig för ditt genuina jag! Jag tänker inte vara en av dem som ligger på min dödsbädd och önskar att jag kunde gjort något annorlunda. Jag värderar nuet.

Precis som nu... när jag skriver detta inlägg. Detta är tidsinställt... jag är förmodligen och jobbar. Om inte på mitt arbete, för mitt levebröd - på mig själv och min personliga utveckling. Något jag inte bara känner att fler borde - men som jag var dag uppmuntrar människor omkring mig att göra.

Då har man inte tid att lägga sin värdefulla tid, som man värdesätter högt, på att trycka ned någon annan. Så destruktiv mentalitet... Jag värderar det jag byggt upp... Av robust sten. Hårt. Tror du att dina småvindar rubbar något som jag bygger på för resten av mitt liv? MITT liv? Som JAG bestämmer över?

Sug min kuk.
 
Dessa vilsna själar. I lilla landet lagom... Den svenska avundsjukan. Där man hellre pratar bakom ryggen än att konfrontera ansikte mot ansikte. Kanske för att man inte har en ryggrad från hela början. Jag är här hela tiden. Det är bara komma när ni vill. Jag är inte rädd... Jag bits inte... Jag äter er om jag vill.

Hittills har jag bara inte varit tillräckligt hungrig för att ge mig på får.
 
 

Eran enda,
- Chyde