chyde.blogg.se

Min dag (Del 2)

Så genuina. Så fina. Så trogna. Jag pratar givetvis om...

ER!

Ni som läser. Låt mig börja om...
 
 

  • 07:30 går väckarklockan. Jag ligger och drar mig, försöker njuta av varenda sekund som om dem kompenserar för de timmar extra sömn jag i stunden anser mig behöva. Vänder mig om, kysser min kärlek på pannan och sätter mig på sängkanten.
  • 07:35 - 08:00 klär jag på mig, laddar upp min morgondos av vitaminer, äter frukost (oftast ägg), annars proteinbar + banan med något glas juice eller mjölk, borstar tänderna, drar på mig parfym, går in och kysser min kärlek en gång till innan jag går för dagen.
  • 08:00 - 08:45 är jag på väg till mitt heltidsjobb som jag nyligen skrev anställningskontrakt på, med hörlurarna över öronen och en fortfarande nyvaken kropp... Den känns tung. Jag förbereder mig mentalt för dagen och njuter av min lilla tid för mig själv... med musiken.
  • 08:45 - 17:00 jobbar jag för fullt och skippar både förmiddagen och eftermiddagens raster, inget jävla kaffe, inget "gå ut och ta en cigg", inget chilla i något gäng. Jag är där för mig, för mitt levebröd, för mitt tak över huvudet, för min mat på bordet, för min kvinna i trygghet.
  • 17:00 - 17:45 är jag påväg till kvällsjobbet, hörlurarna på, trots rustrafiken och alla människor ivriga att ta sig hem. I detta försöker jag hitta harmoni i vad jag har framför mig.
  • 17:45 - 21:00 är jag på gymmet och jobbar kvällspasset, träffar människor som står mig nära och som alla är på samma plats, samma arena, mitt andra hem, min bas, i samma anda andas vi... alla med olika mål här för att krossa barriärer dag efter dag...
  • 21:00 - 22:00 går jag själv ut i krigsfältet och tränar. Det kan vara svårt för många att förstå hur man kan längta efter att anstränga sig hårdare än någonsin efter 12 timmars jobb, men för mig kryper det i kroppen när jag tänker på vikterna, pumpen, svetten som rinner...
  • 22:30 - 00:00 duschar jag, äter min sista måltid och avslutar dagen med min kärlek och bara njuter av min tillvaro. Varje skönhet behöver sitt odjur... och varje odjur behöver sin skönhet för att få sin sömn om natten. Jag sover djupt och dagen efter är det samma procedur.
 
Detta sker numera 5 dagar i veckan för mig. Det blir alltså 60 timmar i veckan, 240 timmar i månaden. Om man även räknar in personliga träningen jag har på sidan av... blir det en hel del jobb. Men jag är hungrig och det räcker. Det är den viktigaste egenskapen för att ta sig framåt i livet.

tack för att ni besöker min blogg trots att min energi framför allt ligger på jobb och träning. Kommer uppdatera här allt eftersom beroende på hur mycket tid jag känner att jag kan och vill lägga på det. Men ni finns i mina tankar och jag uppskattar er närvaro. Hoppas att ni tar hand om er!

Tills vidare...
 
 

Eran enda,
- Chyde

Chyde! Hur tränar du dina bröst?

Tid... Vi vill alla ha "mer tid" till saker och ting... i en ständig känsla av att vi inte hinner med allt vi vill göra. Kanske för att vi vill göra allting samtidigt. Men faktum är att vi alla har lika mycket tid. 24 timmar om dygnet. Frågan är bara vad vi väljer att göra utav den.

Det vi väljer att lägga vår tid på är det vi investerar i. På sistonde har jag investerat mycket för min träning, för mitt jobb och för min kärlek. Resten - som bloggen som varit en vardagsrutin - har därmed blivit åsidosatt och inte lika prioriterad. Men ändå saknar jag den...

...Känslan att skriva av mig. Så här går jag.

Jag har fått en del förfrågningar om hur jag tränar mina bröst. Sanningen är, att bröstmuskler är något jag alltid velat ha. Stora. Massiva. Ett stort bröst. Sanningen är också, att jag inte har några hemliga träningsmetoder. Jag har alltid kört på basis - bänkpressen. Alltid.
 
 
På sistone när dem växt som mest har jag kört väldigt tunga pressar tillsammans med hög volym. Jag kör inget mindre än 15 set och går ofta upp till en 1-2a i maxning. Sedan gillar jag att experimentera med vilan, TUT (time under tension) som det heter, och dropsets.

Senast jag körde bröst körde jag en 100-rep bodyweight challange.

- Det är alltså kroppsvikt som du ska köra så många du kan på kortast möjliga tid. Så jag körde 87.5kg x 100 reps och landade på någonstans runt 35 min. Ingen bra tid alls och kände att det var för tungt för att kunna köra intensivt. Så planen inför morgonpasset som är bröst är att sänka vikten, öka intensiteten och köra 200 reps istället. Jag känner redan hur ont det kommer göra, men det är smärtan som stärker mig.
 
Så till alla er som vill bygga större bröst. Lägg er under bänken. Använd er utav pyramidset dvs. börja lätt ---> öka successivt till en maxvikt. Använd er sedan utav dropsets <--- sänk vikten med 20-30% och sedan ca 10% varje set till en vikt där du kan pumpa ut det sista. Kör 2-3 sets där också.
 
Har ni mer att ge efter detta, gå på snedpressar (för övre bröst) och eventuellt en sista pumpövning (cables, flyes, dips eller armhävningar - något jag också använder mig mycket utav).

Lycka till.
Vi hörs snart igen. Tack för att ni läser.

Eran enda,
- Chyde