chyde.blogg.se

Är du en av dem?

 
I naturen har alla varelser ett naturprogram som de naturligt följer, utan att bli tillärda dem. Vad hände med oss människor? Vad hände med vårat naturliga program? Vi måste bli tillärda av samhället hur vi ska bete oss, och det vi är tillsagda - går emot vår genetiska kod.

Låt oss säga att en ung pojke och flicka blir attraherade av varandra vid tidig ålder och börjar närma sig varandra och blir påkommen av någon "vuxen". Det dem sedan kommer göra är förmodligen att bli avbrutna för att sedan bli undantagna åt sidan för att lära sig "hur man ska tänka och göra"...

En manlig vuxen figur kommer säga till sin dotter att vara försiktig för killar hit och dit och mamman till pojken kommer berätta hur viktigt det är att behandla henne bra etc. Så när pojken och flickan sedan återgår till varandra kommer de ha alla dessa tankar i huvudet med sig...

Detta distraherar från vad som naturligt sker utan några begrundade tankar - nämligen våra naturliga instinkter som leder oss fram i livet och som tagit oss hit idag. Precis som med resten av livet där vi följer dessa moraliska regler för att passa in i samhället och göra det som förväntas göras.

Likt en masskopiering i mänskligt format ska man bara följa samhällssystemet.

Är du en av dem?

Gör man inte det, hamnar man i utanförskap... Folk grupperar sig och grupptrycket leder till att alla följer varandra även om beteendet dem använder inte är varken moraliskt rätt eller något dem står för individuellt. Jag tror på individen och att man ska våga gå ut ur fårflocken och låta lejonet i en få leva ut.

...Till det yttersta - stängs man bakom stängda och låsta dörrar (i fängelse eller diverse behandlingshem) utstött från samhället och behandlas som ett "djur". Sover, äter, och män tar andra män i röven för att även sex är ett behov man har instinktivt, och inte något man lär ut eller som man tillämpar.

Dödande ligger i naturen. Jag personligen är emot att ta någon annans liv eller döda någon, då jag inte anser mig ha rättigheten att kontrollera någon annans liv utom mitt eget. Men oavsett var i naturen man ser sig omkring så är dödande en naturlig process som sker. Skulle jag kunna döda?

- Ja, och det skulle du med. Det ligger i våra instinkter och om det är det som krävs för oss att överleva kommer vi att göra det. Eller så kommer vi att bli dödade. Det är antingen eller. Fly eller attackera. Leva eller dö. Det kallas överlevnadsinstinkt och är samma instinkt som tillexempel fick denna medelålderskvinna, att slåss med en isbjörn för att skydda sig själv och sina barn. - KÄLLA
 
Jag uppmuntrar människor till att stå för sina individuella olikheter och våga leva ut dem, men samtidigt förstå likheterna i det vi delar som människor. Vi är alla människor... En del av naturen... En del av universum. Vi är livet. Och utan allt som kan personifieras eller identifieras med mig, är jag bara en man bestående av kött och blod. Likt ett djur drivs jag av det som kommer inifrån och påverkas av yttre faktorer. Genom att komma i kontakt med det instinktiva i sig förstår man på sig själv lättare, och då blir det lättare att förstå andra människor för att på så sätt inte bara vara mänsklig utan även medmänsklig.

När man lärt sig älska sig själv - har man inte tid att hata andra. 


Bara med kärlek...

Eran enda,
- Chyde


sebastian sahlin

Intressant, men vad är det vi är ute efter? Glädje likt sorg är något tillfälligt. Det är inte så att om en person vinner något t.ex pengar eller ett nobelpris blir gladare, eller endast tillfälligt. Jag tror det handlar om frid snarare än glädje. Livet är ganska paradoxalt, en del i att känna frid handlar om att känna sig älskad men också självständig. Många säger att man ska älska sig själv , men det är viktigt att älska andra. Det är känns bättre att ge något till någon annan än sig själv. Jag menar då att världen är full av kärlek och vi känner oss självständiga. Kärlek tror jag handlar om att leva i nuet, i verkligheten. Vad tänker du, vore intressant och veta vad någon annan tänker om detta. Vet inte om det jag skriver makes sense.

2014-02-28 / 10:40:23

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback