chyde.blogg.se

Styrkan kommer inifrån.

Att lyckas... är ingenting man behöver skryta om. Det talar för sig självt. Jag citerar:

 
Det har varit en intensiv vecka fylld av tunga träningspass. Är inne i en period där jag vill testa min styrka och går in tungt i början av passen för att sedan köra högvolym och gå över till uthållighet där målet är att uthärda mjölksyran som får mitt huvud att skrika "stanna"... men mitt hjärta skriker "mer!"...

Har slagit 2 personbästa denna vecka. Med en vikt på 86kg, fick jag för första gången upp 155kg i bänkpressen. Vägen dit såg ut som alltid på mina bröstpass. Pyramid-set upp till maxvikten där syftet är att ge allt, belasta nervsystemet och koppla in så många muskelceller jag bara kan.
 
 • 40kg -> 15 reps
 • 50kg -> 15 reps
 • 60kg -> 12 reps
 • 80kg -> 10 reps
 • 100kg - 9 reps
 • 110kg - 6 reps
 • 120kg - 4 reps
 • 130kg - 2 reps (PB - tidigare 1 rep)
 • 140kg - 1 rep
 • 150kg - 1 rep(PB)
 • 155kg - 1 rep (PB)
 
 
 
Följt utav ett klassiskt dropset:
 
 • 100kg -> 8 reps
 • 80kg -> 10 reps
 • 60kg -> 12 reps
 • 40kg -> 15 reps
Vem sa att killar inte kan ha bröst? Hehehe...
 
 
Detta var i onsdags... så igår blev det ett lite lättare pass för armar och axlar. Idag var det dags för ben och jag gick på min hatkärlek: knäböj även såkallade "squats"... Och upplägget såg ut såhär:
 
 • 40kg -> 20 reps
 • 60kg -> 15 reps
 • 80kg -> 12 reps
 • 100kg -> 10 reps
 • 120kg -> 8 reps
 • 130kg -> 6 reps
 • 140kg -> 5 reps
 • 150kg -> 2 reps
Sedan följt av dropset:
 
 • 100kg -> 12 reps
 • 80kg -> 14 reps
 • 60kg -> 16 reps
 • 40kg -> 20 reps
Vilken vecka... Nu är det hem till min grotta som gäller dit jag tar med mig min "självcentrering", "trångsynthet" och "för höga testosteronhalt" och återhämtar mig för en ny dag... en ny vecka... full av möjligheter att utveckla sig själv fysiskt, mentalt och framförallt - själsligt. Det är där det börjar...
 
...hos en själv.
 
Man kan inte hjälpa andra utan att ha hjälpt sig själv. Hur ska man tro på någon annan... om man inte ens tror på sig själv? Det blir lättare att hata på andra... för att man inte älskar sig själv. Det blir lättare att försöka dra ned någon till "lagom" nivån, istället för att inspireras nog att ta sig upp dit man alltid velat gå.
 
Gör det ni också. Eller varsågod och fortsätt leva i den svenska avundsjukan...

...Vilket som önskar jag er självförverkligande, lycka och kärlek.
 

Eran enda,
- Chyde

Är du en av dem?

 
I naturen har alla varelser ett naturprogram som de naturligt följer, utan att bli tillärda dem. Vad hände med oss människor? Vad hände med vårat naturliga program? Vi måste bli tillärda av samhället hur vi ska bete oss, och det vi är tillsagda - går emot vår genetiska kod.

Låt oss säga att en ung pojke och flicka blir attraherade av varandra vid tidig ålder och börjar närma sig varandra och blir påkommen av någon "vuxen". Det dem sedan kommer göra är förmodligen att bli avbrutna för att sedan bli undantagna åt sidan för att lära sig "hur man ska tänka och göra"...

En manlig vuxen figur kommer säga till sin dotter att vara försiktig för killar hit och dit och mamman till pojken kommer berätta hur viktigt det är att behandla henne bra etc. Så när pojken och flickan sedan återgår till varandra kommer de ha alla dessa tankar i huvudet med sig...

Detta distraherar från vad som naturligt sker utan några begrundade tankar - nämligen våra naturliga instinkter som leder oss fram i livet och som tagit oss hit idag. Precis som med resten av livet där vi följer dessa moraliska regler för att passa in i samhället och göra det som förväntas göras.

Likt en masskopiering i mänskligt format ska man bara följa samhällssystemet.

Är du en av dem?

Gör man inte det, hamnar man i utanförskap... Folk grupperar sig och grupptrycket leder till att alla följer varandra även om beteendet dem använder inte är varken moraliskt rätt eller något dem står för individuellt. Jag tror på individen och att man ska våga gå ut ur fårflocken och låta lejonet i en få leva ut.

...Till det yttersta - stängs man bakom stängda och låsta dörrar (i fängelse eller diverse behandlingshem) utstött från samhället och behandlas som ett "djur". Sover, äter, och män tar andra män i röven för att även sex är ett behov man har instinktivt, och inte något man lär ut eller som man tillämpar.

Dödande ligger i naturen. Jag personligen är emot att ta någon annans liv eller döda någon, då jag inte anser mig ha rättigheten att kontrollera någon annans liv utom mitt eget. Men oavsett var i naturen man ser sig omkring så är dödande en naturlig process som sker. Skulle jag kunna döda?

- Ja, och det skulle du med. Det ligger i våra instinkter och om det är det som krävs för oss att överleva kommer vi att göra det. Eller så kommer vi att bli dödade. Det är antingen eller. Fly eller attackera. Leva eller dö. Det kallas överlevnadsinstinkt och är samma instinkt som tillexempel fick denna medelålderskvinna, att slåss med en isbjörn för att skydda sig själv och sina barn. - KÄLLA
 
Jag uppmuntrar människor till att stå för sina individuella olikheter och våga leva ut dem, men samtidigt förstå likheterna i det vi delar som människor. Vi är alla människor... En del av naturen... En del av universum. Vi är livet. Och utan allt som kan personifieras eller identifieras med mig, är jag bara en man bestående av kött och blod. Likt ett djur drivs jag av det som kommer inifrån och påverkas av yttre faktorer. Genom att komma i kontakt med det instinktiva i sig förstår man på sig själv lättare, och då blir det lättare att förstå andra människor för att på så sätt inte bara vara mänsklig utan även medmänsklig.

När man lärt sig älska sig själv - har man inte tid att hata andra. 


Bara med kärlek...

Eran enda,
- Chyde

Följ med mig nu...

Hur insatt är du inom jämställdhet, sexism och feminism?
 
 

Det känns som att vi någonstans under resans gång... tappat kontakten med vårt inre. I det moderna samhället som utvecklas allt snabbare, tänker våra hjärnor fortfarande likadant som för tusentals år sedan. Med samma instinkter. Man och kvinna - med samma överlevnads och reproduktions-värden.

Kanske är det inte konstigt att det vi blir lärda av samhället, hur vi SKA tänka och känna, hur vi SKA vara mot varandra krockar med det vi känner instinktivt... det som ligger naturligt i oss. 

Vi lever i ett samhälle där kvinnorna  blir mer självständiga - de behöver inte längre mannen för att försörja sig, ha föda och skydd då utbildning och arbete är lika tillgängligt för båda könen. Detta skapar ett läge där männen förlorar sin makt, särskilt i samband med att man skriker "hen" åt vänster och höger, som att det ligger en negativ klang när det är en majoritet av maskulinitet i någon form - något som ofta benämns som "macho".

"Du är så... Macho!"
 
 
 
 
- Fuck yes. Jag är mer man än tio snubbar tillsammans. Jag står för det. Vi har alla bollar, de flesta är bara för rädda att ta tag i dem. Att göra det dem faktiskt känner för. Att stå upp för att de är män och låta manligheten skina igenom dem på deras kroppsspråk, i deras ord och i det dem gör.

Det är minst 3 personer om dagen som kommenterar mitt skägg nu när jag låtit det växa ut lite grann.

En intressant studie visar att ett X antal kvinnor som fick se bilder på ett X antal män i skägg och lika många i babyrakat fann de män med skägg aggressiva och "manliga" till utseendet. Detsamma gäller en muskulös kropp med låg fettprocent som också är förknippat med hög testosteronhalt (de manliga hormonet).
 
 

Vi lever i ett samhälle där man ska tycka att det är synd om tjockisar för "dem också är fina" (helst kvinnor eftersom media målar Victorias Secret som kroppsidealet som unga tjejer växer upp till). Pararellt med detta ska man tycka att en man med mycket muskler "spänner sig" eller "visar upp sig"?

Låt mig förklara för er hur våra instinkter ligger programmerat i vår natur:

 • ÖVERLEVNADSVÄRDE
vs.
 • REPRODUKTIONSVÄRDE
Av dessa har män och kvinnor ca 70% av det ena och 30% av det andra. Män har högt överlevnadsvärde (ca 70%) medans kvinnor har högt reproduktionsvärde (ca 70%). Med detta vill jag få sagt att det en kvinna söker hos en man är överlevnad och det en man söker hos en kvinna är reproduktion.
 
Vi män styrs därför utav egenskaper som stödjer högt överlevnadsvärde. Vi är starka, vi är dominanta, aggressiva, vi markerar våra revir, vi skyddar, vi leder, vi jagar, vi slåss, vi lyfter tungt och vi skriker högt. Detta gör oss till någon ni kvinnor känner er trygga med, som kan befrukta era ägg och ge föda till barn som kommer växa upp trygga till en stark, dominant manlig närvaro med ledarkaraktär och beskyddande drivkraft.
 
Ni kvinnor styrs utav egenskaper som stödjer högt reproduktionsvärde. Ni tar hand om ert fysiska, sminkar er, klär upp er, har bröst (föda till mina barn) och breda höfter (så mitt barn kan födas problemfritt), fin hy och hud, hår, proportionerligt ansikte (tecken på goda gener). Jag attraheras till dig som kvinna för att befrukta dig, sprida mina gener och du till mig som man för att överleva och bli befruktad.
 
Oavsett vad samhället säger, eller vad din Facebook-status säger där du skriver något i stil med:
 
 
- Sött... Men nej, det räcker med att jag är en man och visar det för en gångs skull i mängden utav de 100 osäkra pojkar som passerat dig förtryckta i år utav "hen" och "jämnställdhet" så att de inte ens vet var deras bollar sitter längre. Dina kvinnliga hormoner kommer känna av det och attraheras till mig. Punkt.
 
Problemet med jämnställdhet, detta eviga tjat och feminism är att det känns som ett krystat försök i att neutralisera något som är varandras kontrast. Som motpoler. Yin och Yang. Alfa och Omega. Man och Kvinna. Det som skapat liv. Det vi ÄR. Det som är vår mänskliga rättighet om något - få leva ut våra instinktiva behov.

Så vad jag tycker om dessa begrepp är att man inte ska lyssna så jävla mycket på vad samhället vill hänvisa till, utan leva ut sina inre djuriska drivkrafter och för i helvete inte be om ursäkt för dem. Be om ursäkt till dig själv som låtit dig styras utav någon annans vilja starkare än din egen.

Be om ursäkt till moder natur för att du går emot din natur. Be om ursäkt till dig själv när du ligger på dödsbädden och inte levt ut det du är på insidan för att passa in till det yttre. Fuck ytlighet. Känn djupet i dig.

Ta tag i dina bollar och stå för att du är en man. Känn dina manliga hormoner flöda. Ät hälsosamt, få utlopp för din aggressivitet som man - träna hårt, brösta upp dig och var inte rädd för att visa att du har hår på bröstet. Tala högt, gör bestämda rörelser, mata din hunger, ta tag i din kvinna och visa henne vad du vill.

Ta tag i dina bröst som kvinna, smek dem och njut av tanken att ditt barn ska få ligga i din famn om det inte redan gjort eller gör det, ta hand om din kropp, fixa ditt hår, klä upp och känn dig fin, lär dig älska dina defekter, låt dig själv följa med naturligt i mannens ledande roll, lägg dig face down ass up, bry dig inte grannarna hör dig stöna, omfamna din kvinnlighet, rör dig, förför, lyssna till dina hormoner, gråt, skratta, ät med gott samvete och låt männen få vara män lika mycket som jag som man nu uppmuntrar dig, till att vara kvinna.
 
 
 
Låt oss älska varandra och sluta försöka dela på oss. Vi är redan varandras negativa respektiva positiva sida av magneten. Vi dras till varann. Vi är livet. Fuck hen, älska er själva och låta ert inre ta sig ut och jag lovar er att allt annat faller på plats, då du lär dig att inte ta mer plats än du behöver men samtidigt inte be om ursäkt för den plats du tar. Du är man. Du är en kvinna. Lev. För i helvete... Det är ett val du kan göra. Att dö...

...är oundvikligt. Tills dess bestämmer du. 

Kärlek!

Eran enda,
- Chyde

Jag tackar er... och önskar er all lycka.


Det finns ingenting som går upp mot att ha gjort en förändring. Vi människor har förmågan att med vår mänskliga vilja få vad vi vill att bli möjligt... Så när jag ser människor kasta bort möjligheter att göra förändringar, för sig själva, för andra och för världen blir jag bara ledsen... för deras skull.

Precis som jag blir glad när man tar dessa tillfällen i akt till att göra ett större syfte av sig själv, mer än att bara "leva" och "dö" som en i mängden. Genom att påverka fler individer omkring sig, dör man inte bara för sig själv, utan för många andra och med det som en legend... Och skriver historia.

Om inte i historieböckerna - i människors liv och hjärtan.

Varför vill man inte ta del av det? - Rädslan. För det kräver att man gör lite mer än resten. Vågar tro på sig själv och vågar leva ut sin tro... Så här är jag... I stor tacksamhet till er som dagligen tar er tiden att skriva fina ord till mig. Även om ni vill vara anonyma är era ord föralltid kända i mitt hjärta.

Tack.

Eran enda,
- Chyde

Jag lever... Tills döden skiljer oss åt.

 
Jag slåss mot mina demoner.

...Rädd för att förlora.

...Rädd för att vara rädd.


"Du förtjänar det bästa och ingenting annat", säger jag och pekar mot min egen spegelbild i hissen. Jag tror på mina ord och hoppas universums lagar gäller även denna gång... Hur energin manifesterar sig fysiskt från endast blotta tanken. Så jag blundar... Och föreställer mig den lägga sig som ett lager om mig.

Jag vet vad som krävs av mig... men jag vet inte om jag vill vara del av det.

Det som gör mig levande, som dödar mig sakta. Livet är... men jag känner döden stundvis. Som en sval vindbris en stilla sommardag. Eller en ros vackrare än någonsin, som växer bland ogräset. Jag vattnar rosen, men vet inte om jag vill ta mig an ogräset. Jag har inte planterat det. Det kom med rosen...

Så här är jag...

Men denna gången tänker jag inte vara rädd.

Jag tänker ta risken. Om det så dödar mig... vet jag att jag inte bara tar livet med mig...
 
...Utan även känslan av att ha levt.

Eran enda,
- Chyde

Lyckan... Var finns den?

I jakten på lycka... flyr vi oss själva.

Vi tror oss finna den i några yttre attribut, utan att förstå att vi hela tiden bär den med oss... inom oss. Att lyckan i våra liv finns att hämta i oss själva... Inte i pengar, kläder, stora hus eller falska vänskapsrelationer, sociala tillställningar man går till bara för att "alla andra gör det".

...Är du alla andra?

Precis på samma sätt har vi makten att kunna styra över den negativa energin i våra liv, eftersom att den måste komma in i oss, för att komma ut ur oss. Det blir en ond cirkel... Ju mer negativ energi man omger sig själv med, desto mer tar man in oavsett hur stark man är... och det kommer ut.

Så bara nu vet vi att genom att se oss själva i spegeln... kan vi finna lyckan inom i alla våra ord och handlingar samt genom att avlägsna oss från människor och miljöer som är mörka och negativa, ha mindre negativ energi som kommer in i oss för att förstöra vår inre lycka att manifestera sig till... livet.
 
Så lev... Mina vänner. Det kanske är din enda gång.
 
 

Eran enda,
- Chyde

This is me - Facts

 
 
Hela kroppen gör ont... Skriker som ett barn efter tröst. Jag har vilat helt från träningen idag, jobbat hemifrån samt inte gjort några större ansträngningar än ett snabbt ärende samt gått och handlat med bruden. Bestämde mig för att ha en "ätardag" idag, och fylla på ordentligt med kcal.

Först proteinshake + vitaminer. Sedan 5 ägg, 2 bananer och några skedar nutella. Sedan en pizza med extra kött. En påse gifflar till efterrätt. Nu 500gr kött med ris och sallad. Sedan väntar en till påse gifflar, 200gr marabou choklad, popcorn, en eller två proteinshakes och eventuellt något sista snack.

Ser att det är en hel del nya läsare på min statestik... Välkomna.

Tänkte presentera mig med att avslöja några fakta om mig;
 
 • Jag hatar kroppsbehåring.
  - Förstå mig rätt, jag pratar då om mig själv. Skiter fullständigt i hur andra väljer att göra med sitt kroppshår men av olika skäl väljer jag att ansa mitt kontinuerligt. Rakar mitt skägg (linjerar och håller det välvårdat) var 3-4 dag, rakar överkroppen 1-2 gånger i veckan och hela kroppen ca 1 gång i månaden.

 • Jag älskar långt hår på kvinnor.
  - Lite dubbelmoral va? Haha, skämt åsido. Nu pratar vi alltså om håret på huvudet. Finns inget sexigare än långt, välvårdat hår på en kvinna. Det skriker fertilitet, vitalitet och sex för mig.

 • Jag har fotfetisch.
  - Små fötter förknippar jag med kvinnlighet och det tänder mig inte bara sexuellt utan finner det även som en vacker kroppsdel som gör väldigt mycket till helheten av en kvinna. Små, feminina och välvårdade = Let's get it on.

 • Jag kan inte dyka.
  - Jag lärde mig simma sent, då jag hade "vattenskräck" som det heter under hela min barndom. Jag hatade att vara i närheten av vatten och sjönk som en sten. Inte ens gummipuffarna räddade mig. Tillslut släppte det och nu har jag inga problem med vatten längre, mer än att jag aldrig lärde mig dyka.

 • Jag är född till större.
  - Jag pratar ofta om "syfte" med livet och det grundas i tron att jag har ett större syfte med mitt. Som att jag är en ensam krigare, med ett livsöde att få andra att följa mig och inte vara den som följer flocken. Som att min medvetenhet ökar för varje dag som går och jag öppnar upp mig för universum istället för att låta mig själv slukas av mänskligheten.
Något mer ni vill veta om mig? Var inte rädda för att fråga. Det finns tillräckligt med rädsla i det här samhället. Alla går runt i en enda stor rädsla för att våga göra det dem verkligen vill, det dem verkligen älskar och har kapaciteten till att bli. Allt för att vara, en av alla, passa in...
 
Har ni några random facts om er? Berätta!

Nu ska jag njuta av min kväll tillsammans med min wifey som står och lagar mat nu. Hon är liten... med långt mörkt hår... och små fötter. I think she's a keeper, haha. 
 
PS. Tog en sneakpeak och måste säga att jag godkänner...
 

 

Eran enda,
- Chyde

Värdera Din tid.

När blogg-inlägg inte begrundas, genomtänks eller eftertänks är de enligt mig bara bortkastad tid. Även om bloggandet alltid varit för mig, gör jag det för er. Ni som inte bara läser, utan ser. Ni som inte bara hör, utan lyssnar. Ni som inte bara berörs, utan känner... Där ligger värdet...

Vadå för värde, vad pratar du om Erik?
 
- Värdet i att göra något för någon annan. Att inte alltid komma från en naken källa (sig själv) och göra det för att man själv känner att det är rätt - utan värdet i att veta att man nått fram till någon annans hjärta, hälsat på någon annans själ och faktiskt gjort en förändring med sina handlingar.

Varje handling föder en konsekvens.

Så jag försöker... Värdera min tid, så mycket jag bara kan. Det känns så nära för mig, att livet när som helst kan försvinna. Har alltid levt med en känsla att jag har mycket att ge men inte kommer ha tiden att hinna få ut allt. Så jag tar mina stunder... Alla stunder jag kan att göra skillnad.

Gör du det?

För att jag vill att mitt namn blir ihågkommet. Jag vill skriva historia med det jag gör. Inte bara vara en i mängden, som dör som en arbetsmyra, jobba som en slav medans drottningen i stacken väljer vad jag får göra och inte, vem jag får knulla med eller inte. Jag är min egen kung och jag bestämmer.
 
Om du har ett problem med det - bra. Då sparar du tid och energi som någon annan förtjänar mer än du.

Nu är det snart dags för träning. Jag lämnar er med en liten video jag gjorde för ett tag sedan:

 


Se den. Känn mina ord. Om den berörde dig, sprid den gärna.
...Bara kärlek!

Eran enda,
- Chyde