chyde.blogg.se

Vilken varg matar du?

TIDSINSTÄLLT INLÄGG 2014-04-07

 
För dig... kanske jag bara lyfter skrot... Men det lyfter mig.
 
Det ger mig som man en möjlighet att göra utlopp... för inre laddad aggression som jag tidigare tagit ut över andra och mig själv på ett destruktivt sätt. Kastat omkring mig hänsynslöst. Som om jag inte vore aggressiv nog till min natur... I detta stressiga liv... I denna värld med vikten av hela på mina axlar.

Numera tar jag inte mer plats än jag behöver, men ber inte heller om ursäkt för den plats jag tar.

Idag uppmuntras vi inte till att utöka vårt medvetande, vår tankeverksamhet och sprida kärlek. Vi uppmuntras till att ständigt matas utav yttre påfrestningar som sätter känslorna inom sig ur balans. Håller man människor ur balans, är dem under kontroll. Detta genom massmedia och övriga "underhållningsmetoder".

"Metoder" som håller våra hjärnor upptagna med något som egentligen inte gynnar oss. Sedan när var det du hörde någon säga att den ska se en dokumentär om Area 51 och det dem döljer för resten av omvärlden? Jämfört med vem som låg med vem i Paradise Hotell och vem som bråkade med vem?

Det handlar om att vara sin egen källa till livet. Hitta sina egna vägar, skapa nya fotspår där inte en majoritet av människor trampat och visat hur långt åt helvete man kan gå när man går i massor. Rakt in i döden... Inte nödvändigt fysiskt, men gå runt levande död. Ingen begrundad tankeverksamhet.

Om människor begrundade sina ord och handlingar mer hade världen varit en vackrare plats.

Jag säger inte att jag är bättre än Dig. Att jag är bäst av alla. Men jag tänker bli det bästa av det Jag kan bli... och det kan inte Du stoppa. Inget jävla samhällssystem kan ändra på det. Ingen orättvis värld kommer kunna stoppa den styrka som växer inom mig utom jag själv... Ingen jantelag och inget "lagom".

Det finns en vacker historia jag vill läsa för er...

Det var en gång en pojke som satt med en äldre man i stammen. Mannen sa:

- I varje man finns två typer utav vargar:
En ond, girig, kallblodig som törstar efter makt.
En god, ödmjuk, varmhjärtad som hungrar efter att leda.

- Vem vinner? Frågade pojken nyfiket.
- Den du väljer att mata, svarar mannen.

The End.
 
Med det önskar jag er en fin dag... och ett fint liv. Det blir vad ni väljer att göra det till.

Eran enda,
- Chyde

Vad är svartsjuka?

Let's face it...
 
Ni som läser kom hit av olika anledningar. Ni som fortsätter, stannar av samma. Något håller er kvar, och jag dömer er inte. Jag själv har alltid känt mig dömd på otillräckliga grunder, från ytliga människor av svaga skäl. Människor som ser på mig utan att se mig, hör mig utan att lyssna till mina ord. Känner mig...

...utan att känna mig.

Min rädsla är inte att dö, den är att inte ha levt. Så jag låter er känna.
 
 
 
Jag kastar mig ut och jag står för det jag känner. Ni som dömer mig utifrån det ni läser i något inlägg jag skrivit har redan valt er verklighet och min åsikt är att den är trångsynt och begränsad, destruktiv och otroligt tragisk. Så här kommer jag med ännu ett inlägg, som ni får ta hur fan ni vill.

Detta är ingen universall sanning som gäller alla. Men den kan gälla för dig... Och har jag bara hjälpt en vilsen själ på rätt spår igen, har jag lyckats med det jag gör. Jag bloggar inte för att tillfredsställa ditt lilla slösurfar-behov. Jag bloggar för att skapa en förändring till det större och detta är min verklighet.

VAD ÄR SVARTSJUKA?
- Jag återkommer ofta till människans instinkter och behov som inte styrs utav vad vi tycker, tänker eller tror oss veta på ett medvetet plan om oss själva - utan om vår essentiella drivkraft till livets existens. Det handlar alltså om något som skapar känslor i oss som driver oss vare sig vi vill eller inte.
 
...Sen hur vi känsliga vi är för dessa känslor, hur vi väljer att agera utefter dem, samt hur vi väljer att se på dem är det som avgör vad svartsjuka är för var och en. För vissa är det bara en "osäkerhet" hos en själv och inget som ligger hos motsatta partnern egentligen. För andra är svartsjuka något man helst inte pratar om eftersom att man bara "ska lita på varandra" och så är det bara, punkt slut. Allt annat är bara svartsjuka, för då "litar man inte på varandra". För mig är svartsjuka en instinktiv känsla.

Låt mig förklara varför.

Vår biologiska mening med livet är:

 1. Överleva 
 2. Föröka oss
Nu pratar jag inte om den mening vi själv skapar av vad vi vill att våra liv ska varade menade till på ett medvetet plan, eller den tro vi väljer att anförtro oss till på ett spirituellt plan... Jag pratar rent biologiskt. Evolutionen. Som man och kvinna drivs vi olika mycket av dessa instinkter av en enkel anledning:

Vi är i behov av varandra på olika sätt som man och kvinna.

 • En man är till det fysiska större och starkare än kvinnan och kan klara av yttre påfrestningar bättre... Han kan skydda sig själv. Till det psykologiska har han egenskaper utav att vara ledare, eller drivande i grupp. Till det fysiologiska har han mer testosteron som är kopplat till aggression och att våga ta risker. Mannen söker sig till kvinnan i behov av att sprida sina gener, dvs. att föröka sig. Knulla. Befrukta. Bidra till evolutionen. Detta är inget som kvinnan ifrågasätter eller inte förstår. Hon känner när en man vill ha henne och fylla henne med sin säd - om inte medvetet - undermedvetet.
Föreställ dig själv som kvinna, tusentals år tillbaka... Samhället är en by och befolkningen är en stam på människor du kan alla namnen på. Du hittar en man som befruktar dig och ni för ett barn till världen, kanske två. Han har nu ökat sina värden som man genom att befrukta dig och sprida sina gener. Din största rädsla nu är att han lämnar dig. Dels för att du som kvinna har mindre chans att klara dig själv mot naturens alla hot. Vilddjur, andra män, osv. men också för att du nu har ett barn att ta hand om.

Du känner svartsjuka. Inte för att du är "osäker på dig själv", utan för att känslor i din kropp säger åt dig att känna den för att hålla kvar mannen i ditt liv och därmed öka chansen för dig och ditt barn att hålla sig vid liv. Överleva. En kvinna söker sig till mannen i behov att överleva och klara sig bättre.
 
Så din rädsla som kvinna är att mannen ska lämna dig för en annan kvinna.

Därför känner du som kvinna attraktion till en man som leder, som tar hand om, skyddar och är stark och dominant. Det handlar inte nödvändigtvis om muskler och skägg, utan om egenskaper som gör honom till man och dessa kan även vara fysiska, även om det inte är lika viktigt som man som för kvinnor.
 
Därför känner du som man attraktion till en kvinna med ett vackert yttre, med proportionerliga kroppsdrag, former, välvårdat hår, fin hy och hud etc. Det handlar inte om att "killar tänker mer på sex" eller att vi "objektifierar kvinnor" utan att vi dras till egenskaper som tyder på vitalitet och fertilitet. Allt annat är bara skapat av samhället och vad det säger till dig. Det handlar inte om att jag som man då inte kan älska människan bakom det yttre hos en kvinna, utan jag pratar om det jag rent instinktivt drivs till.

När en man känner svartsjuka handlar det inte om rädsla att kvinnan ska lämna honom, för han klarar sig själv. Han behöver ingen kvinna för att överleva. Men däremot för att försöka sig. Därför är mannens svartsjuka mer riktad mot andra män och anledningen till det är för att för att garantera att barnet är hans så måste han hålla andra män ifrån sin kvinna, som också vill sprida sina gener. Det är också samma anledning som när en man varit ifrån sin kvinna några dagar som hans nästa sats kommer vara större i mängd men också tjockare för att döda eventuell annan sperma i henne och öka chanserna att äggen som befruktas kommer från honom och ingen annan man.
 
 
 
Så det jag vill komma fram till med det här inlägget är, att svartsjuka inte behöver vara något med en negativ klang till det. Man måste inte "bara lita på någon", det handlar om att bygga ett förtroende för att kunna lita på någon. Annars kanske man bör se över hur man värderar sin tillit till människor. Svartsjuka är något som ligger instinktivt i oss och som enligt mig, inte behöver behandlas som någon jävla åkomma som drabbar "de osäkra". Det är inget fel i att känna och definitivt inte i att lyssna till det man känner.

Så prata öppet med era partners. Prata öppet med er själva. Våga känna. Slut inte in era känslor och skjut undan dem i tron om att det kommer bli bättre att "bara lita på varann" och "jobba på din osäkerhet". Livet är för dyrbart för att gå runt och må dåligt över saker man kan ta tag i.

Värdera din tid här på jorden. I detta liv... Du väljer själv din verklighet och vad du vill tro på. Det här är vad jag känner. Det här är det jag lever. Min mening med livet är större än detta inlägg. Det är större än mitt liv. Det är ett större syfte till världen och det är den verkligheten jag tror på.

Vad är din?

Eran enda,
- Chyde

Tips för dig som vill träna varje dag.

 
Det finns de som nöjer sig med att träna lite grann... Lite lagom. Blir glada om de får in något pass i veckan, helst två. Helst ska man ha lite ont någonstans och det ska ha gått "helt okej". För det får inte vara helt fucking underbart, för då är det något fel. Du är träningsnarkoman! Haha, svensk mentalitet.

Fuck svensk mentalitet. Fuck svenska avundsjukan. Fuck lagom.

"Men det är bra så... Det räcker gott och väl"...

- Förvisso... För någon som inte vill mer än att vara som alla andra. Be my guest.
 
 

Men det här inlägget är för er, som precis som mig, tränar på daglig basis. Som förbiser vad majoriteten tycker och går på vår egen känsla. Varför ska vi vila för att det står vila på schemat? Det är inte så att våra förfäder tog en dag "off" och chillade och inte var ute och jagade föda, så varför ska vi?

För att vi kan? Eller bara för att vi har lärt oss att det är så det ska vara... utan att ifrågasätta det? Jag lyssnar hellre till min kropps signaler, stärker min mentalitet att stärka kroppen, slåss mina strider för att sedan finna frid i min själ. Men om man hellre vill bli uppfostrad av samhället, så go ahead.

Här kommer jag, som tränar 1-3 timmar VARJE dag, med undantag för dagar då de helt enkelt är annat som måste göras och prioriteras före eller för att jag känner att det behövs, att ge några råd för er som helt enkelt vill kunna träna varje dag och ändå få den återhämtning och vila ni behöver.
 
 • Dela upp muskelgrupperna.
  - Alternativt skifta intensitet från dag till dag om du använder hela kroppen (ena dagen tungt, andra dagen lätt, tredje dagen mittimellan etc.)

 • Ät efter behov.
  - Ska du träna mer behöver du mer energi. Ta reda på hur mycket energi du behöver om dagen och anpassa efter din träning och dina mål med den.

 • Sov mycket.
  - Med mycket menar jag minst 7 timmar, helst 8 i genomsnitt. Under sömnen sker många utav kroppens återhämtningsprocesser som inte bara är viktig för musklerna utan för nervsystem och funktionen av resten utav kroppen. Magnesium innan läggdags är ett tips för er som inte sover bra eller som vill sova bättre.

 • Få dagligt behov utav vitaminer och mineraler.
  - Många underskattar sina behov utav dessa och tänker att man får i sig det mesta via kosten om man äter allsidigt... Återigen varför? För att man hört det, eller för att man tagit reda på det på egen hand? Ett dagligt intag utav multivitamin, samt extra intag utav ALA och omega-3 fettsyror är något jag starkt rekommenderar.

 • Få i dig något inom en timme efter ditt träningspass.
  - Efter träningen har man ett "öppet fönster" som det heter då kroppen är extra känslig och mottaglig för näring (dvs. det du stoppar in i kroppen kommer att sugas åt sig utav kroppen som en tvättsvamp och gå till repareringsprocesser = snabbare återhämtning = kan träna varje dag) men tyvärr är kroppen då även känslig för bakterier och virus (vid tillfälligt nedsatt immunförsvar) vilket gör att du lättare kan bli sjuk om du inte stänger detta öppna fönster inom ca 60 min efter träning, föredraget är inom 30 min.

 • Var noga med att värma upp. Det sista du vill göra är att skada dig när du som mig, älskar att träna varje dag. Se därför till att värma upp musklerna du ska arbeta eller kroppen överhuvudtaget. Då minskar du risken att skada dig och kroppen gör sig redo för det du tänker ge den - vilket är fucking slakt. Eller... lagom, om du så vill.
 
Fler tips? Eller något ni undrar om mig? Skriv i kommentarsfältet så svarar jag... 

...Kanske denna gång i en video!

Nu väntar 300gr kyckling, 300 sötpotatis och iskall Coke Zero Vanilla samt filmkväll med min kära.
 
Eran enda,
- Chyde