chyde.blogg.se

Tar du anabola? Det är säkert bola...

 
 
 
Jag har två svar: Nej... och Tack.


Nej som i att jag inte förespråkar att tillföra kroppen hormoner utifrån och vad det gör med den inifrån. Detta i perspektiv till mig själv och att jag vill gå den ärliga vägen fram, även när det kommer till att bygga min kropp och för mig är det en principsak att förtjäna det man får.

Tack som i att, om det är så imponerad du är utav min fysik och tror att det något onaturligt jag tillfört min kropp för att utveckla den, så har jag inget mer än tacksamhet för din genuina komplimang.

Vad är anabola?
När någon säger att det är anabola, förstår jag inte riktigt vad dem pratar om. Vad är anabola? Jag? Absolut, du också. Alla är vi det.

- "Anabola" är ett annat ord för "uppbyggande", så själva ordet i sig har ingenting med det många förknippar det med. Alla vi människor är anabola, tillexempel när vi sover, och går ned i djupsömn där alla repareringsprocesser och uppbyggnadsprocesser sker i kroppen efter ännu en dag i livet.

Både män och kvinnor har det manliga könshormonet testosteron i kroppen. Män producerar det i testiklarna och kvinnor producerar det i äggstockarna. Samma sak gäller det kvinnliga könshormonet östrogen. Skillnaden är dock mängden av båda vilket gör oss män mer manliga, och kvinnor mer kvinnliga.

Dessa mängder i kroppen skiljer sig förutom beroende på kön, även på genetik, ålder samt livsstil. En balanserad nivå utav dessa hormoner gör att vi människor mår bra både mentalt och fysiskt då hormonrubbningar av olika slag rubbar bådadera - ofta i en negativ bemärkelse.

Nu när vi har det ur vägen, ska vi gå in på vad folk menar med "Tar du anabola?"

Idag lever vi i ett samhälle där vi utvecklat något extraordinärt. Bara ta dig en titt omkring och med några lätta reflektioner kommer du häpnas över hur sinnessjukt det egentligen är hur långt i teknologin och utvecklingen vi har kommit. Sedan hur intelligenta vi människor är och kan skapa saker utom denna värld samt hur det krockar med hur korkade vi är som förstör vår planet, är en annan diskussion.

Vi lever i en tid där vi kan föra människor på lång distans närmare oss (via sociala medier tillexempel, eller varför inte ta en titt på din mobil?) samtidigt som dem nära oss längre ifrån (genom att inte vara närvarande i sociala sammanhang, genom att tillexempel, kolla på sin mobil...

I denna tid har vi lyckats skapa botemedel till olika virus och sjukdomar, och på den vägen även konstgjorda könshormoner. Inte för att någon kroppsbyggare i ett källargym nere i bagarmossen ska bli Mr Olympia, utan för att de finns dem, som har rubbade nivåer utav testosteron i någon form.
 
Detta påverkar givetvis deras liv på många sätt, och då kan det vara bra att få sina nivåerna kontrollerade genom att tillföra kroppen extra, men endast i syfte i att komma upp till de "basala" nivåerna så att säga. Det är när man överstiger de normala hormonsnivåerna man pratar om Anabola Androgena Steroider.

 
 
Detta är väldigt attraktivt inom kroppsbyggar-världen då man kan komma mycket längre fysiskt (bygga abnormalt stora och välutvecklade muskler) genom att tillföra kroppen extra testosteron, än vad någon någonsin på naturlig väg kommer kunna göra. Men detta har också sina bieffekter: 
 • Bröstkörtlarna blir större
 • Håravfall
 • Vätskefylld, plufsig och svullen (ofta i ansiktet)
 • Problem med akne (finnar)
 • Ökad skäggväxt och behåring på kroppen
 • Bristningar i huden
 • Förändrad sexlust
 • Kraftiga humörsvängningar
 • Depression
 • Sömnproblem
 • Potensproblem
 • Försämrad spermieproduktion
 • Rubbade testosteronnivåer
 • Förstorat hjärta
 • Ökad risk för stroke och blodproppar
Listan kan göras lång. Som ni ser är vissa av dessa effekter temporära och ytliga (syns bara utåt) men vissa även permanenta bieffekter för livet som depression, potensproblem och försämrad spermieproduktion (svårt att skaffa barn) samt rubbade testosteronnivåer.
 
Det är en hel del att ta hänsyn till.

Jag personligen skulle aldrig utsätta mig själv för det, just för att jag gärna vill leva ett långt och friskt liv (utan ökad risk för stroke och blodproppar tillexempel) samt skaffa barn med min framtida kvinna (utan några potens och problem med mina små soldater) och må bra psykiskt (utan några depressioner).

Mer än det naturliga då givetvis!
 
Det är en del av att vara mänsklig att allting inte är likadant hela tiden. Man blir sjuk ibland, man kanske inte alltid är sexuellt upphetsad och man mår inte alltid bra psykiskt. Men allt det har sina naturliga orsaker och det är just det som gör det så vackert när allting flyter.
 
När allting är still och ingenting rör sig, vad kallas det? Död.

Jag vill leva. Jag är en överlevare in i döden.

 
Bjuder på en bild när jag var så gott som död... för några år sedan innan jag ändrade mitt liv. Bara att se tomheten i min blick, för mig tillbaka till känslan jag hade i kroppen då. Känslan av att vara svag, maktlös, deprimerad och utan någon livslust. Kär, dessutom, som om det gjorde saken bättre...

Sedan tror jag ibland att jag redan har för mycket manliga hormoner i min kropp, men det är en annan femma. Jag är lycklig att ha förmånen att ha fötts utan några fysiska handikapp eller begränsningar samt förmånen att få dö med en mental frihet att ha gjort det jag älskar och velat hela mitt liv.

Exakt för ett år sedan blev kroppsbyggandet något så mycket mer för mig än bara att lyfta vikter... det lyfte mig och det gör det än idag. Men den största förändringen har skett utanför gymmet med rätt återhämtning i form av bra föda och sömn för att optimera mina resultat inuti gymmet.

Det är inte så enkelt att bara sätta svart på vitt när man ska beskriva en hel resa utav upp och nedgångar, mot och framgångar. Men i demonstrativt syfte, är jag ett levande bevis på att man kan lyckas nå större siffror, utan att ta några anabola steroider. Det finns inga genvägar för långvariga situationer.
 

Kroppsmått Oktober 2012:
Bröst - 98 cm
Överarm - 34 cm
Underarm - 25 cm
Midja - 77 cm
Lår - 50 cm
Vader - 35 cm

Kroppsmått Oktober 2013:
 Bröst - 113 cm
Överarm - 40 cm
Underarm - 29 cm
Midja - 80 cm
Lår - 57 cm
Vader - 39 cm
 
Detta är mätt i omkrets utan pump och i flexat läge. Med hänsyn till att man har gått upp från 65kg till 80-82kg under detta år är också något att ta hänsyn till då det GIVETVIS inte bara är muskler utan även vätska (i musklerna och mellan musklerna och huden) samt fett.
 
Under denna period har jag även ökat markant i styrka i många olika övningar. Tog min bänkpress från 80kg som maxvikt till 130kg. Från 60kg i maxvikt i knäböj till 130kg och från att inte ha kört marklyft alls, till att nu för andra gången i mitt liv köra 130kg utan problem.
 
 


 
 
Jag känner mig starkare än någonsin. Förutom det, även lyckligare än någonsin. Jag har hittat något jag älskar och jag går för det. Precis som jag gjorde med graffitin, med breakdansen, med basketen, med musiken. När jag väl vet vad jag vill går jag för det och jag behöver inte anabola steroider för det.

Det finns inga hemligheter. Inget magiskt piller. Inga kurer som ger dig permanenta effekter. En välbyggd och stark fysik förtjänar du genom de stora påfrestningarna du ständigt belastar musklerna och ditt nervsystem med. Den temporära smärtan - för en stolthet som varar förevigt.
 
För att inte glömma - återhämtningen i form utav bra näring vid rätt timing, tillräckligt med sömn samt tillräckligt med vila för varje muskelgrupp för att maximera dess förutsättningar att bygga upp sig på nytt samt att hålla dem, leder, fästen och band skadefria.

Så med det sagt alla som har mage nog att prata bakom ryggen på en, dra förhastade slutsatser istället för att erkänna sin beundran, fråga hur man lyckats och istället respektera det - fuck you. Jag har ingenting otalt med dig, men din trångsynta mentalitet säger mer om dig, än vad det gör om mig.

Kom ihåg det. Med det önskar jag alla er som läser detta ett grymt fucking liv med allt vad ni vill göra. Det spelar ingen roll vad andra tror, låt dem inte beröva dig på din tro på dig själv. Tro på dig själv och det du älskar - kärleken föder vinnare, hat föder förlorare. Vem av dem är du?

Du bestämmer.

Eran enda,
- Chyde


Hetsig

Bra inlägg Erik!

Svar: Tack gubben!
chyde.blogg.se

2013-10-21 / 08:12:42
Robin

Man tjänar inte ett piss på att ta anabola i vilket fall som helst. Det är bättre att träna och äta rätt istället imo. Bra inlägg i övrigt, och starkt jobbat bro! =)

2013-10-21 / 11:38:30
BLOGG: http://thegamingground.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback