chyde.blogg.se

Illusionen...

...har vi alla levt i, kommer få leva i, eller kanske lever än idag i.

Jag har levt i den... 3 gånger för att vara exakt.

"It's cold, all I want is to hold you near me, hear me, breathe into your ear do you hear me?"
"Let us walk together... talk about forever... on a walk to remember"
"Touch the bottom of my heart with your hands, again, so I can dance on roses that I bought you"

"I thought you saw me for who I am... or was it that you didn't see me when I saw you?"

 
 
Hur någonting är, och hur vi väljer att uppfatta det är två helt olika saker. Så även om verkligheten var solklar för många andra, valde jag att se solförmörkelsen - i en förnekelse av det som verkligen var för att jag hellre ville tro på illusionen av det KUNDE vara... eller KUNDE bli. Jag var fast... i illusionen.

Vad är en illusion?
- En illusion är en falsk uppfattning av verkligheten på grund av flertydliga sinnesintryck. Detta går att hitta i trollkarlar och illusionister, som spelar med människans sinnen och utnyttjar dem att tro det dem ser, fast det i själva verket inte är äkta. Då handlar det om att övertyga sin publik...

Men ofta övertygar vi människor oss själva. Vi lurar oss själva att tro att något är på ett visst sätt, för att den bilden stämmer överens med hur vi vill att det ska vara, och på så sätt bortser vi ifrån hur det verkligen är. Det gör att det också är lättare att acceptera vår situation hur destruktiv den än är.

Det är samma anledning jag tror vi behåller vänskapsrelationer som egentligen inte tillför oss något positivt, samt är i kärleksförhållanden som rentav kan göra oss illa. Så för att dra ett hastigt exempel: En kvinna som lever med en man som slår henne, men fortsätter vara med honom, i "tro" om nånting bättre.
 
Detta kan också bero på rädsla, respekt för sin tradition, tanken av att hon inte förtjänar bättre etc. Så det är inte alltid för att hon väljer att leva i en illusion. Men någonstans adderar det upp till en bild hon skapar själv där det sedan är okej, eftersom han säger "förlåt" och förklarar hur mycket han älskar henne.
 
 
 

Är ni med mig?
 

Illusionen målar gröna ängar och blå himmel när det i själva verket växer ogräs och blåser storm. Man väljer att inte se det, för att man vill inte se det. Så uppfattningen av verkligheten blir annorlunda, eftersom man väljer att uppfatta den annorlunda. Om du känner igen dig, vill jag att du läser noggrant nu.

Vakna upp. Du lever i en illusion. Det du väljer att se, är bara en lögn för dig själv. Våga ta in andras åsikter - men var försiktig. Det finns två typer utav människor: Dem som bryr sig om dig och vill dig väl, och dem som inte bryr sig om dig eller vill dig väl. Lyssna på det förstnämnda med varsamhet.

Ibland när det blir för mycket, känns situationen så intensiv, så frustrerande så att man väljer att ta distans. Men ta inte distans från dem som bryr sig om dig... Det handlar inte om vad dem säger, utan vad du väljer att lyssna på. Med grundtanken att dem älskar dig, ligger deras åsikter någonstans grundade i det faktumet att dem bryr sig om dig och vill dig väl... Därav är deras åsikter av högre värde och det sämsta du kan göra att inte höra någon, bara för att du inte orkar höra på alla. Är du med på skillnaden?
 
Jag har en liten snabb-guide för er som tror er leva i en illusion och hur ni tar er ur den:

1.
Våga acceptera att du kan leva i en illusion.
2. Skriv upp det positiva och din situation.
3. Jämför det positiva med det negativa.
4. Prata med någon/några du litar på.
5. Jämför deras bild med din bild av situationen.
6. Konfrontera situationen.
7. Ställ krav och ultimatum.
8. Våga acceptera att du inte behöver leva i en illusion.
9. Gör det som krävs för att ta dig ur den.
10. Håll ut, för bakom de gråa molnen, skiner solen...
 
Det är inte lika lätt som det låter, jag vet. Det tog mig flera månader i alla mina 3 illusioner för att vakna ur dem. Men det hade också mycket med min envishet att göra... min stolthet som människa... att inte kunna släppa något förrän jag vet att jag gjort ALLT jag kan i min makt för att få det hålla.

Det finns inget "rätt" tid för något... det börjar när du sätter ena foten framför den andra. Du måste tänka större. Du behöver inte leva som du gör. Du har all rätt att själv bestämma hur du vill att ditt liv ska vara. Låt inte någon eller något begränsa dig från att leva i en verklighet du trivs med.

För illusionen... får oss alla att falla... frågan är, tänker du ta emot dig själv?

Var inte rädd. Frukta inte. Gråt i famnen hos dem som förtjänar det. Dem du litar på. Dem som älskar dig. Visa ingen svaghet för dem som inte förtjänar det. Du har endast styrka och den styrkan är starkare än allt, eftersom den grundas inifrån dig. Och vem är du? - Du är vinnare. En vinnare av livet.

Världen är därute - go get it...

Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback