chyde.blogg.se

En kärleksresa

 

Musiken har alltid legat mig nära om hjärtat.


Jag började skriva texter på engelska innan jag ens förstod innebörden av alla ord jag satte ihop... ibland blev det även på svenska - särskilt när det var mer personliga texter. Sedan även på spanska, då min dåvarande flickvän var spansktalande, vilket gjorde språket till så mycket mer än vad det var.

Hur mycket jag än en gång i tiden vilja göra musik som kvinnor skulle röra sina kroppar till, kändes det aldrig rätt. Tunga beats - för all del. Djup basgång - för all del. Men hela konceptet att göra klubbmusik lyckades jag aldrig göra med hela mitt hjärta - vilket gjorde att jag lämnade det helhjärtat.

Det är min filosofi i livet - att göra saker och ting helhjärtat eller inte alls. Det finns inget mellanting. Disken må vara långtråkig att ta hand om en fredagkväll, men klä av dig, dra på musik, sjung med utan att bry dig om hur falskt det låter - och helt plötsligt blir diskandet en del av det som gör livet så vackert.

Jag är likadan när det gäller relationer i mitt liv. Om jag tar in dig i mitt liv, är du en del av det och då helhjärtat. Då delar vi lika. Då bryr jag mig om dig och jag mitt hjärta slår alltid ett slag för dig och det gör det ända in i döden. Då ser jag dig som en del av familjen och familjen sviker inte varandra.

Jag kommer kriga för att ha dig kvar i mitt liv för att jag värderar dig högt. Men om du slutar värdera mig och jag inte längre är en prioritet i ditt liv, vare sig fysiskt (att vi ses, umgås, delar närhet) eller emotionellt (du hör inte av dig, tänker inte på mig, visar inte att du bryr dig), går det åt andra hållet.

När det går åt andra hållet tvekar jag inte för en sekund att klippa bandet helt och då gör jag det helhjärtat. En negativ egenskap enligt vissa, en positiv enligt andra. Enligt mig - bara så jag är. Gillar du det, varsågod och sätt dig vid bordet, vi delar allt lika, min vän. Om inte, fuck yourself.

Det finns alltid NÅGON som inte kommer tycka om det jag säger och gör, förstå mig eller respektera mig. Men det är inte sådana människor jag tänker ha i mitt liv iallafall. Det är inte att vara egoistisk - det är att vara rättvis mot sig själv och sitt hjärta. Det är att ta hand om sig själv.

Om inte jag tar hand om mig själv, hur ska jag kunna ta hand om någon annan? Jag vill gärna dela mina händer med så många som möjligt och om jag inte först centrerar mig själv - har jag ingen utgångspunkt. Ingenstans att hämta kraften att dra upp mina medmänniskor med.

Så musiken blev ett sätt för mig att ta hand om mig själv... en form utav terapi. Med ord kan jag beskriva vad jag känner... och här är några av låtarna där jag tagit vara på det:
 
 


Eran enda,
- Chyde


Bilal

Jävligt bra inlägg!

Svar: Tack, broder!
chyde.blogg.se

2013-10-08 / 09:45:12
Anonym

Du har rätt i det du säger.. Verkligen.

Men, vissa människor som står en nära hör inte av sig ofta men när man väl hörs är allting som förut. Och samtidigt som det kan tynga en att den andre inte lägger ner lika mycket kärlek och tid på en som man själv gör och lika mycket som man ger, är det ibland svårt att släppa taget om någon man tycker om och bryr sig om.

Men som sagt den viktigaste relationen är inte den man har med någon annan, utan den man har med sig själv. Och det är viktigt att jobba på att göra sådant som får en att må bra och lé.

Kul att du är igång så mycket med bloggandet, intressanta inlägg - keep it up!

Svar: Tack så mycket anonyma kära!

Jag är med på vad du menar. Givetvis är det relativt och går att sätta i olika sammanhang där det skiljer sig, men jag tror att många tyvärr låter andra människor som inte visar att dem vill eller av olika skäl inte förtjänar det, få vara kvar i deras liv och tynga ned dem samt hindra dem från att utvecklas till de fantastiska individer de är. Att utvecklas som individ, tillsammans med andra, är en fantastisk gåva. Det gäller att dela din tid, energi och kärlek med de som uppskattar den, värdesätter den och bemöter den. Annars värderar du den inte själv. Och om inte du gör det - hur ska någon annan kunna göra det? Det är det jag menar.

Det är ömsesidigt - kul att du läser och tycker det är intressant.Ta hand om dig...
chyde.blogg.se

2013-10-08 / 20:19:26
Emma

Jag tycker att det är fantastiskt hur stor självinsikt du har. Att du verkligen går din egen väg utan undantag för andras åsikter.
Den respekten du förväntar dig och förtjänar är det många som inte ens vet om att de får förvänta sig eller för den delen förtjänar. Stort. Det behövs fler budbärare som du.
Jag gillar bloggen.. helhjärtat ;)

Svar: Tack för dina fina ord, Emma. Det är tack vare dig sådana som du, som jag fortfarande tror på mänskligheten. Det behövs fler följare som du!

Den gillar dig med ;)
chyde.blogg.se

2013-10-10 / 02:01:36

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback