chyde.blogg.se

Eat big, think big, get big.

 
Vilken resturang är det där du tjackar dina burgare ifrån.. Har undrat ett tag nu ser grymt goda ut. Hur är priserna på resturangen?
 
Svar:
Texas Longhorn Burgers & Deli heter restaurangen och finns på lite olika ställen i Sverige. Har varit på flera olika och jag rekommenderar verkligen Kungshallens. Bra service, trevlig personal och rogivande miljö att äta på då den ligger uppe och avlägsen från alla andra restauranger därinne.
 
Det finns The Knockout Burger 250gr för 129kr men jag brukar gå för en Tiger Burger 600gr (den största hamburgarmenyn) och den ligger på 189kr. Så det beror på hur mycket du vill äta. Det går alltid att modifiera menyn också, då jag en gång åt The Knockout x 3 = 750gr och fick ett bra pris.
 
Om någon av er som läser ska dit någon gång, hälsa Masud eller Refaat från "dom stora killarna" eller från "biffarna" som brukar äta där, så blir dom nog glada.
 
 

 
 
Eran enda,
- Chyde

Min värld är någon annanstans med dig


 
Dessa dagar har på sistone varit en kamp mot mig och mitt system. Hela min värld är upp och ned, men det är så jag vill ha det, för det är det som är menat att hända. Stjärnorna har aldrig lyst klarare och mitt hjärta har aldrig vaggats lugnare. Trots det stormar det inom mig likt tornados som växer sig större.
 
För en vecka sedan förändrades mitt liv föralltid. Jag känner mig hel. Trots det är mitt system ur balans. Jag har tappat tidsberäkningen och blandar ihop tider och dagar. Jag sover konstigt och äter oregelbundet. Jag tränar, men mina tankar är någon annanstans... som att jag lever här och nu men ändå där och då.

Har inte skrivit av mig, och det känns, då skrivandet hela mitt liv varit min personliga terapi. Att sätta ord på mina känslor... Att få uttryck för dessa tornados inom mig. Har inte heller gjort någon musik på ett tag. Funderar därför på att ta denna kväll till att skriva av mig och göra musik.
 
Mitt hjärta slår hårdare än någonsin.

Eran enda,
- Chyde

Legday...

 Jag vet, jag börjar bli tjock... 86kg and still counting. 90kg here I come.

Många fruktar den. Många ursäktar sig ifrån den. Många vill hellre bygga på sin överkropp, eftersom att det är det som syns utåt. Men styrkan kommer inifrån och utan en grund - har vi inget att bygga på. Därför stärker vi ben lika mycket som allt annat, om inte lite till... Tränar personligen dem 2 gånger / vecka.
 
Sist jag tränade ben var jag helt själv i gymmet. Ingen musik. Det var bara jag, mina tights och ett par skor. Bara jag mot mig själv, mentaliteten mot kroppen, den inre styrkan mot den yttre svagheten. Jag visade ingen barmhjärtighet. Vikterna skulle upp, så många gånger som jag ville det.
 
Räknade inte vikterna, utan kände bara på motståndet. Det kändes lätt, för att vara tungt. Tekniken var där. Full kontraktion i hela låren och rumpan. Även vaderna kopplades in i dom tunga benpressarna. Jag skrattade. Skrek. Svettades. Det var på liv och död, men jag lekte med skiten.
 
Tog mig en titt och såg att jag var uppe i 345kg. Sist jag körde benpress, för några veckor sedan var 300kg mitt max och då fick jag verkligen kriga upp varje repetition med två passare på varsin ände. Jag hamnade på en åtta, och jag var stolt över mig själv. 345kg åkte upp 12 gånger den här gången.
 
Upp till 375kg, landade på en tia. På med 400kg. Fucking hell. De första fem repsen var bara löjliga, sedan kom mjölksyran som en väggen efter 30km under ett maratonlopp. Ni som sprungit, vet vad jag menar. Fem till åkte upp, och endorfinkicken efteråt slog till som en intensiv orgasm.

Pulsen var så hög att jag trodde hjärtat skulle explodera. Svettet rann som om jag slogs mot gladiatorer. Jag kände mina krigarinstinkter och log. Jag gillade att vara där... på gränsen till döden. Det får mig känna mig levande. En hatkärlek mellan mig och mina barriärer som ska krossas.
 
Jag rundade av där och dropsettade:
 
250kg - 15 reps
200kg - 20 reps
150kg - 25 reps
 
Legday is my fucking day. Precis som vilken annan som helst. När man inser att världen inte är emot en - utan att man bygger sin egen värld, börjar man värdesätta sitt liv, sina ord och sina handlingar, eftersom att alla småsaker adderar upp till en helhet som blir DITT liv. Tills dess kan du säga att du hellre vill dö eller att ditt liv är meningslöst, men du är den enda som kan ändra på den känslan. Varje dag är din dag...

...make it count.

Eran enda,
- Chyde

Rygga inte tillbaks... jag har dig.

Utveckling handlar inte bara om att öka i styrka. Det handlar inte bara om att kunna mäta förändringen i siffror. Det handlar om att kunna se förändringen, men viktigast av allt - känna förändringen och trivas med den. Omfamna den. Låta den växa. Det är förändringen mot något bättre.
 
I början av september hade jag tömt kroppen på kolhydrater och mycket vätska inför att skicka in bilder till ett fotomagasin där man kunde tävla om att hamna på framsidan. Men tack vare otillräcklig förberedelse kändes det inte värt att gå in när det ändå skulle ske halvhjärtat.
 
 
 
Jag minns känslan i kroppen när jag inte hade någon energi. Träningen var inte längre något jag njöt av. Det kändes som jag gick bakåt istället för framåt när jag tappade styrka, vikt, energi och lust. Så jag valde därför att fortsätta satsa på att gå upp som jag ville från hela början.

Dom senaste två månaderna har min kost därför bestått av betydligt mer kolhydrater, fetter och även en hel del onyttigt har följt med - allt för att ha ett litet överskott av kaloriintag och för att sakta men säkert öka i vikt. Nu, 2 och 1/2 månader senare, har jag gått upp 9kg och ökat i betydligt i styrka.
 
Men det är svårt att se någon förändring i spegelbilden. Därför ville jag ta en likadan bild som jag tog innan jag började mitt lilla uppdrag. Under denna tid har jag både mått som bäst och som sämst. Bäst för att jag känner mig starkare för varje vecka som går, men sämst för att man alltid är hungrig.
 

Bilderna är tagna med samma Iphone, under samma ljus och från samma avstånd etc för att få sån jämn jämförelse som möjligt. På vänstra bilden väger jag 76kg och på högra bilden väger jag 85kg. Under denna tid har jag försökt lägga på mig massa längs nedre ryggen och på armarna.

Du har din egen rygg i livet. Se till att den är stark. Det är den du ska skydda dina nära och kära med. Det är den dina backstabbers kommer hugga dig i... men det gör inget, dem springer fortfarande bakom dig. Du är fortfarande ett steg före, där du alltid är, för du ser till att du är det.

Eran enda,
- Chyde

Double up

Igår blev det dubbelpass. Dubbelpump. Bröst-rygg i ett och samma pass. La fokuset under bänkpressen upp till 120kg där jag landade på en 4:a. Sedan gick jag ned i vikterna och ökade repetitionerna och sänkte vilan. Pump baby! Gick sedan över till chins och olika roddar för ryggen.
 
Dagen innan det var det ben där jag slog personligt rekord.

Knäböj
40kg - 30 reps
60kg - 20 reps
80kg - 15 reps
100kg - 15 reps
120kg - 8 reps
130kg - 6 reps
140kg - 5 reps
150kg - 1 rep (PB)

Jag känner att jag utvecklat styrkan bra i alla muskelgrupper. Nu vill jag fokusera mer på volymträning. Det innebär att man ökar antalet sets och reps för ännu mer belastning och slitage utav muskeln. När man lyfter tungt, vilar man mycket mer mellan seten och därav blir volymen mindre.

Risken med att köra tungt ofta är också att man tröttar ut nervsystemet så pass att man inte hinner återhämta sig inför nästa träningspass. Så även om du sovit bra, ätit bra och mår bra går passet dåligt. Idag blir det därför ett lugnare pass, som inte sliter lika mycket. Det blir utsida axlar och övre trapezius.
 
Eran enda,
- Chyde

Sämsta muskelgrupp, Chyde?

 
 
 
- Är definitivt mina vader, enligt mitt eget tycke... Och mina underarmar. Både två är något jag jobbar med och som jag för tillfället försöker bygga upp. Det gör jag bland annat genom att seperat-träna dem och lägga till fler övningar för dem. Jag befaller dem att växa, och jag bestämmer... Det är det enda alternativet.
 
Sist jag körde vader hade jag en passare som lasta av och lastade på vikter så att jag kunde fokusera fullt ut på att köra så många reps som möjligt, med olika belastningar, olika tempon etc, utan att slösa energi på att förflytta vikter och mig själv. Vet att många har problem med att utveckla just vaderna och det handlar inte bara om "genetik" utan mycket om att vaderna är vana att belastas dagligen... När du går, springer, står, går upp för trappor, nedförsbackar osv så det krävs en mycket större påfrestning för att utveckla dem.
 
Vill därför tipsa om ett upplägg som jag knappt kunde gå av efter:

  • Fokusera på att pressa upp vikterna med vaderna och inte använda momentumet som man får med farten för att få upp den.
  • Lasta på en viktskiva för varje set upp till en vikt där du kanske kör en stark 3a - 5a.
  • Vila 20-30 sek mellan varje set påväg upp
  • Vila 10-15 sek mellan varje set påväg ned
  • Plocka av en viktskiva i taget
  • Sista setet kör du tills du verkligen inte kan köra en enda till
Vi hörs senare ikväll.

Eran enda,
- Chyde

Survival of the fittest

Den som bäst anpassar sig har bäst förutsättningar för att överleva. Börjar jobba tidigare, därav tidigare träning. Mindre sömn innebär mer energi i form utav mer mat. Jag har några minuter tillgodo innan min PWO (Pre Work-Out) börjar kicka in. Idag väger det mellan bröst och rygg.

Nu går jag ut och slaktar med Herkules.

Eran enda,
- Chyde

8 November 2013...

...Är ett datum som förblir ett oförglömligt minne. Att tillsammans med min bror, få uppleva Avenged Sevenfold live var bland det bästa som någonsin hänt mig. Inte bara för att konserten var otrolig, utan för att få dela ännu en stund i livet med en av dem som står mig närmast, min vän och storebror.
 
Det värmde mitt hjärta i höstkylan att få se min bror så glad som han var att få sitt favoritband live. Vi båda hade sett fram emot det här sedan flera månader tillbaks så nu när det äntligen var dags kändes det nästan overkligt. Förbanden drog igång och trycket ökade. Min första riktiga rock-konsert, någonsin.
 

Vi har bestämt oss för att gå och se dem i sommar igen, när dem troligtvis kommer hit på en ny turné. Då tar jag med mig Herkules, Tobias och några andra ur flocken, för det var värt en full urinblåsa, långa toalettköer och en torr mun utan något tilltugg. Det var värt varje sekund av fucking ös.
 
 
 
 
 
Början på första videon var början på konserten och slutet på sista videon var slutet på konserten. Det går inte att beskriva rysningarna som gick igenom hela kroppen under dessa tillfällen och känslan av välbehag som svävade i luften. Den 8 November 2013 - en kväll jag aldrig glömmer. 
 
Eran enda,
- Chyde

Jag har lyckats

Något jag alltid eftersträvar, är att alltid vara jordnära och ödmjuk trots att mina ambitioner och mål är i linje med himlen och bortom universums lagar. Så jag vill gärna ta mig tiden att ta in de människor som väljer att konfrontera mig med sina känslor och på allra ärligaste sätt bemöta dem.

Människor som kommer fram och berättar att dem sett min senaste motivationsvideo och skakar min hand med ära - ni ska veta att nöjet är på min sida. Meddelanden jag får, där människor jag inte ens känner låter mig veta hur mycket jag berört dem... Ni är fantastiska. Jag är hedrad.

 


  
Jag vill därför ta tillfället i akt, att tacka er, för att ni följer min blogg... För att ni läser detta... För att ni stöttar mig och framförallt - er själva. Ni alla förtjänar att vara lyckliga. Ni alla förtjänar kärlek. Ni alla förtjänar att bli det bästa av det ni kan bli. Vi vilar när vi dör och tills dess krigar vi - för vi alla är vinnare.

Godnatt kära följare. Kom ihåg att ni är bäst.

Eran enda,
- Chyde

Avenged Sevenfold

Jag är en rappare in i själen. Det sitter i ryggmärgen på mig och ingenting går upp lika mycket för mig som riktigt tung hiphop. Men när jag började träna med min bror i början på det här året, presenterade han en hel del ny musik för mig som för honom var the-shit, och eftersom jag bland annat sköter musiken på gymmet, tog jag in dom låtarna i spellistan och vi började träna till en grupp som hette Avenged Sevenfold.
 
Jag minns fortfarande stunden första gången då jag låg vid bänkpressen och hörde denna låt:

 
Jag fuckade ur. Hela kompositionen! Uppbyggnaden i början, hur den går igång, konstrasten mellan sången och skriket, attityden, trummornas fantastiska upplägg utav fills och dubbeltramp så hälften vore nog. Det kallas känsla och Avenged Sevenfold fångade mitt hjärta direkt.

För ett par månader sen satt jag i telefon med min bror, när jag såg någon reklam som hänvisade till att A7X skulle komma till Sverige till hösten. Jag berättade det här för min bror som vart helt utom sig och fick ett sms senare under kvällen att han bokat biljetter till mig och honom.
 
Nu är dagen här. Ikväll gäller det. Avenged Sevenfold 19:30 i Hovet. Vilken känsla...

Ha en fin helg kära följare, min börjar redan bra.

Eran enda,
- Chyde

Frågestunden - Svar - Del 2

 
 
Videobloggen blev mycket längre än jag trodde... Först svarade jag på alla frågor men sedan valde jag att kapa ned det och svarade på dem jag ansåg kändes "viktigast", som jag tyckte om och som jag kunde utveckla lite. Resten tänker jag att jag svarar här i bloggen skriftligt.

Hur gammal är du?
- Jag är 20 år gammal.

Hej ,grym blogg! 
Vad tar du för tillskott? bcaa? kreatin? gainer? proteinpulver? 
Vilket gym gymmar du på?
- Hej! Tackar. Jag tar en hel del kosttillskott. Varje morgon tar jag: Multivitamin, ALA, C-vitamin, Omega-3, Tribulus Terrestris. Innan träning tar jag ofta en PWO (pre-workout) och jag använder för tillfället märket "Fire-Up". Under träningen dricker jag BCAA (aminosyror) av märket Scinovation XTEND. Efter träningen dricker jag proteinpulver, just nu Nitrotech, som jag tar tillsammans med en skopa vanligt kreatin monohydrat. På kvällen tar jag samma vitamin-dos som på morgonen och extra ZMA (zink+magnesium) för att jag sover bättre med det.

Jag gymmar på Fryshuset Gymmet.

Vart är du om 10 år från nu?
- Många hade nog velat berätta om hur många barn dem skulle ha, var dem skulle bo och vad dem skulle göra. Mitt svar är nog: överallt. Om 10 år har jag påverkat så många individer och lämnat så många avtryck på så många platser att så många som möjligt vet mitt namn. Där är jag om 10 år.

Har du tips på billiga protein-/kolhydratrika rätter att laga?
- Billiga och billiga... Det handlar om att vara klok när du handlar. När kött, fisk eller fågel är på extrapris, så stasha upp kylen och frysen. Gå loss på extrapriserna och håll dig till råvaror. Skippa alla såser och dressingar där det mesta fettet ligger. Kött, fisk, fågel... Potatis, ris, pasta... Och ät sallad till det. Hur billiga dem är beror på hur klok du är på att handla. Men en favoriträtt hos mig är lax i ugn med kokt potatis, kokt sparris och hemmagjord dillsås. Senast jag gjorde det köpte jag alla ingredienser för under 100-lappen - och det räckte dessutom till 2-3 portioner. Så tänk inte billigt... du investerar i dig själv.
 
Varför märker jag inga muskelresultat? Sedan Juli/Augusti har jag ätit ordentligt (kaloriöverskott samt bra fördelning av makronutrienterna), sovit ordentligt (minst 7-8 timmar), varierat mellan 4-6 reps och 8-10 reps (3-4 set under bägge passen) och sett till att växla övningar, för att chockera muskelrna. What else är det som krävs?
- Svårt att svara på såhär på rak arm, då jag har många faktorer att ta hänsyn till som tillexempel hur gammal du är, hur länge du tränat, hur ditt träningsschema ser ut, hur dina träningspass ser ut, hur din teknik ser ut, om du har några skador, vad du äter, när du äter etc.

Men jag ska ge det en ärlig chans. Pröva variera vilan mellan seten. Kör ett pass och gå på känsla dvs. du vilar tills du känner dig redo för nästa set/nästa övning. Kör nästa pass med minimal vila, tillexempel 30 sek mellan varje set och även om du inte känner dig återhämtad kör du på.
 
Börja använda dig utav dropsets, supersets och trisets. Dropset är när du går från en tung vikt och sänker den utan att vila mellan. Så när du kört ditt tyngsta set, kan du tillexempel halvera vikten och köra direkt utan vila. Sedan har du superset - som handlar om att gå från en övning till en annan utan vila.

Triset är när du kör 3 olika övningar i ett set. Så om vi säger att vi kör triceps kan du köra 1. Smal bänkpress 2. Hantel bakom huvudet 3. Liggande skullcrushers. Du börjar då med smala bänkpressen där du kanske kör 4-6 reps, hoppar direkt till hantel bakom huvudet och kör 6-8 reps sedan avslutar du med skullcrushers och kör 8-10 reps. Detta är ett upplägg jag använder mig av väldigt ofta. Lycka till!
 
 
Eran enda,
- Chyde

Vad slår ditt hjärta för?

 

Videbloggen är inspelad, ihopklippt och för närvarande under uppladdning... och det är jag med. Idag står armar i planeringen och kommer i ca 90 minuter systematiskt demolera dem bit för bit. Ett av mina mål just nu är att få dem att bli större och det har det varit i några månader nu.

Det är fantastiskt vilken vänskapskrets man bildat sig. Det sägs att vänner kommer och går... Men det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att vara här och nu. Här och nu var igår för mig när jag var på jobbet (gymmet). Diskuterade lite om kosttillskott med några vänner. Berättade att jag måste stasha upp mitt förråd snart då det mesta börjar ta slut... Det dröjde inte länge innan ena kom fram med en burk Omega-3. Inte heller längre innan nästa plockade fram en burk ALA och en burk Multivitamin och insisterade på att jag skulle ha dem. I den stunden visste jag att det inte handlade om kosttillskotten i sig... det var deras omtanke för mig. Det påminde om vilka fantastiska individer jag har i min närhet.

Med den känslan i kroppen, rör jag mig mot gymmet. Jag längtar redan tills pumpen fyller mina muskler och hjärtat slår hårdare än någonsin. För det slår för någonting... Någonting större. Det slår för tillväxt. Det slår för utveckling. Det slår för kärlek... Det slår för alla mina nära och kära... Det slår för... Dig.

Vad slår ditt hjärta för?

Eran enda,
- Chyde

Ny vecka, ny dag, nya tag, nya möjligheter!

 
Jobbat färdigt men är kvar på jobbet... Vad säger man? Om man jobbar med något man älskar - behöver man inte jobba en enda dag i sitt liv... Det handlar om att inte gå in med inställningen att tjäna pengar, för pengarna kommer med passionen du lägger ned i det du gör och värdet du sätter på det.
 
Har aldrig känt mig så stark som idag när jag tränade rygg. Men så säger jag alltid, så jag borde nog sluta säga så och helt enkelt suga åt mig av hur bra det känns. Körde strikta pull-ups med en kroppsvikt om 83kg och från 10 upp till 40kg + runt midjan. Det är mycket mer än det jag kunnat göra tidigare, när jag dessutom vägde mindre (vilket gör det lättare att dra upp sig själv). Ett tecken på att styrkan har ökat som den ska.
 
 
Hoppas ni haft en fantastisk start på en ny vecka med nya möjligheter. Varje dag är din. Andas den med ära, för att du är den värd. Du är värd det bästa, därför gör du ditt bästa i allt som kommer din väg.

Ikväll laddar jag upp videobloggen med svaren från FRÅGESTUNDEN.
 
 
Tills dess...

Med kärlek,

Eran enda,
- Chyde

I'm back baby

Jag vill börja med att tacka er för alla frågor. Har läst igenom dem och faktiskt gjort 3 olika videobloggar för att svara på dem. Det enda problemet är att första raderades av någon konstig anledning, den andra avbröts och den tredje synkade inte bild och ljud... Suckar blandat med svordomar i luften.
 
Men i övrigt så är livet vackert. Ännu en helg utav ledighet ifrån jobb samt tid med nära och kära som är ovärderlig. I fredags drog jag av ett tungt armpass som avslut på arbetsveckan och åkte sedan hem på middag hemma hos min mor med min bror och mina systrar.
 
 

Jag åt oxfilé och pommes som jag hade tagit med mig (think big, eat big, get big), ni vet... Slängde i mig det tillsammans med lite rödvin och cola zero (dricker inte alkohol men till denna fina köttbit var det det bästa beslutet jag fattat) och gick sedan loss på mammas tacos. Efter det åt jag tre weinerbröd, en halv liter glass, 4 smörgåsar med rökt kalkon på. Sedan somnade jag i min lillasysters säng och sov många timmar i en halvt obekväm position vilket gjorde att man vaknade och kände sig halvt invalid i kroppen.

Men känslan var obeskrivlig. Det kändes bra att vara nära mitt kött och blod. Att se min lillasyster lycklig i sin pojkväns famn och överbeskyddande som jag är, faktiskt kan luta mig tillbaka och låta honom hålla en del av min värld i sina händer med ett förtroende för att han är den han uppgett sig för att vara samt för att min lillasyster älskar honom och jag har respekt för hennes val. Det kändes bra.
 
 
 
Det kändes bra att dela mammas glädje när katterna sprang runt och lekte. Det kändes bra att känna hundens lycka när hon fick ligga i soffan med oss och mysa framför tvn och hennes pussar som om det vore sista gången hon såg mig. Det kändes bra att ha imponerat på min storasyster som också tränar, med hur "stor" jag har blivit. Det kändes bra att vara hemma... hemifrån.
 
Promenerade till McDonald's tillsammans med min bror, slängde i mig en meny innan vi timade bussen mot Upplands Väsby där vi hoppade på tåget emot T-Centralen. Vi skildes åt när han hoppade av och jag åkte vidare mot stan, för att sedan byta mot tunnelbanan och åka hem. När jag kom hem stod en dusch högst prioriterad följt utav en film framför datorn. Det tog inte lång tid innan jag somnat om på nytt.
 
Mobilen vibrerade. Människor som undrar när jag är på gymmet. Vaknade upp, tog en proteinshake och rörde mig mot mitt andra hem. Ett snabbt benpass med fokus på framsida lår med hög intensitet och liten vila gjordes och jag och en vän fattade sedan ett spontant beslut att dra ut och käka och gå på bio.
 
 
 
Gravity blev filmen och det var det bästa filmvalet någonsin. Jag älskar rymden och fascineras alltid över universum och det som sker bortom vår planet jorden, även om det som sker inom vår atmosfär är otroligt nog. Liv. Efter det rörde vi oss mot mig, där några brudar på tunnelbanan fick sig en föreläsning om vad jag tycker om fulla människor och ytligt helgfestande, och rundade av där med en god natts sömn.

Jag sov... sov och sov. Som om det inte fanns något viktigare. Det kändes som om min kropp verkligen behövde det så jag lät mobilen vibrera och urinblåsan fyllas. Vaknade idag på eftermiddagen, uträttade mina behov, fyllde snabbt på energi och rörde mig mot gymmet där jag mötte upp några vänner.
 
 
Ett bröstpass med fokus på volym kördes tillsammans med biceps som avslut. Har börjat med ett nytt schema nu som jag kommer köra nu några veckor framöver för att sedan utvärdera, vilket är något jag ser fram emot. Det är dem små förändringarna - som adderar upp till en fullständig helhet.
 
Har precis slängt i mig 500gr laxfile i ugn, täckta med krossade hasselnötter, cashewnötter och jordnötter, pressad vitlök, citron, citronpeppar, salt och peppar. Kokt potatis, kokt sparris och hemmagjord dillsås. Ja, det var lika amazing som det låter. Ska runda av nu med någon film och gifflar.
 
 

Bättre avslut kan det inte bli. Hoppas ni haft en fantastisk helg, kära följare.

Ta hand om er och fånga denna dag som om det vore er sista.
För vem vet - kanske är det det?

Godnatt världen.

Eran enda,
- Chyde