chyde.blogg.se

Pånyttfödd

Tiden har avslöjat sig. Så vacker hon är, så fager.
 
Hon har spelat ärliga kort från början. Det var dock inte alltid ömsesidigt. Någonstans på vägen trodde jag mig kunna vara ett steg före, där jag alltid brukar vara, där jag trivs... tills jag insåg att jag glömde bort att leva i "nuet". Istället för att se ut över världen, såg jag in. Istället för att visa världen vem jag är - byggde jag min egen värld och visade den för människor mitt hjärta slog ett extra slag för. Nu är de en del av min värld - för att det är det jag vill. Och de jag inte vill ska vara det - är det inte av samma anledning.

Här korsas våra vägar igen...

Vi lever i en värld där vad Miley Cyrus har på sig för kläder, är viktigare än militäruniformer som invaderar Syrien. Där Bradley Manning får 35 års fängelse för att lämna ut hemliga uppgifter till Wikileaks - information tillgänglig för allmänheten - medans president Bush går i pension lyckligt och Obama vinner fredspris. I en värld där vi, folket, distraheras av massmedias propaganda, för att rikta vår uppmärksamhet åt ena hållet, vilket skapar en död vinkel åt det andra för vad som helst att kunna ske.

Vi lever i en värld där idealen om hur ett liv ska vara, får oss att eftersträva detta likt en masskopiering i mänskligt format. Ingen tankeverksamhet, ingen originalitet. De få som har något bakom pannbenet - kvävs utav det gråa molnet som lagt sig över samhällets himmel. En värld där man söker utåt efter en mening att finna i livet - istället för att söka sig inåt efter en mening att själv skapa. Man ser sig omkring efter lycka, i form av ytliga attribut - istället för att hitta ett djup i sig själv att fylla.

Så här korsas våra vägar igen.
Förhoppningsvis för att fylla varandras - med kärlek.

Eran enda,
- Chyde