chyde.blogg.se

Vi två blir en

 
 
Jag slits mellan två världar. Jag slits mellan mitt mänskliga och själsliga. Mitt mänskliga jag vill begränsa mig till det jag inlärd, dessa systematiska upplägg för hur ett liv ska se ut, med relationer och sätt att leva på. Den skapar ett begär i mig att vilja mer för att ha mer. Men är mer verkligen lycka?

Mitt själsliga jag drar mig bortom gränser. Till en plats utan begränsningar eller ramar för hur allting ska vara - det bara är och det är perfekt så. Jag finner ro i min tillvaro då jag känner att min mänskliga kropp, bara är ett skal för det jag bär inom. Det jag kommer lämna till nästa värld där jag verkligen hör hemma.

Hem bär inte längre samma betydelse för mig som där jag har tak över huvudet och mat på bordet, eller där jag låser dörren för natten. Jag är hemma oavsett platsen jag är på, då mitt hem inte är någonstans fysiskt på denna planet. Jag vet det och jag tröstar mina känslor utav ensamhet med det.
 
Jag tror att det vi människor måste lära oss i livet är finna balans. Yin och Yang. Alpha och Omega. Att förstå att krig inte löser några konflikter, pengar inte ger någon lycka, att mode inte kan klä våra hjärtan, eller att missbruk inte kan hela våra brustna hjärtan. Att lyckan i livet är att ge den till andra.
 
Vi måste börja med oss själva innan vi är redo för vår respektive. En lång process som vi kallar livet där vi utbyter upplevelser mot erfarenheter och kunskaper mot nya upptäcka sidor hos oss själva som vi utvecklas med. Vi lär oss att rätta och bli våra bästa jag, för att kunna göra det bästa du.

När man kan finna den kärleken i varandra, har man funnit den sanna lyckan. Att kunna älska sig själv för att sedan älska sina medmänniskor och i det man gör, med sina kunskaper och erfarenheter sprida kärleken vidare, för andra människor att känna, uppleva, inspireras och föra vidare.
 
Det högre medvetandet i oss själva sker när vi är villig att blotta våra brister. När vi kan gråta ut. När vi kan förlåta oss själva. När vi kan ge oss själva en andra chans och vågar ta nya risker. Vi lär oss sidor hos oss själva som vi inte trodde fanns, vi omfamnar dem och växer med dem.

Tro på dig själv. Människans vilja är starkare än någonting annat. Universum gör väg för dem som vet var dem ska, och dina tankar manifesteras till att bli den du är. Tro på kärleken då det är den som kommer föra dig fram i livet. Att fatta beslut utan hjärtat är som att lösa ett mattetal. 1+1 blir inte 2, det blir 1.

Du blir en med dig själv. En med din passion, det du älskar att göra. En med din respektive medmänniska. En med din miljö. En med moder natur. En med vår jord. Ett med universum. Ett med ditt mänskliga. Ett med ditt själsliga. Ett med livet... och därmed en med döden.
 
En gång i tiden var jag rädd för att dö... jag är inte rädd längre. Jag lever.
 
Eran enda,
- Chyde


Lina

Precis allt jag ligger och tänker på om nätterna.

2013-12-01 / 06:04:59
BLOGG: http://charisma.devote.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback