chyde.blogg.se

Tänk på saken.

 
 
Det är intressant...
 
Idag är det fel som vältränad att ta av sig tröjan, för att andra kan "störas" av det. Eller så vill den personen bara "showa off". Helst ska man inte ha på sig tighta kläder heller, för då vill man bara visa upp sin kropp. Lägger man ut sina före och efter bilder eller träningsbilder i övrigt - då skryter man bara.
 
Men någon överviktig tar av sig tröjan är det okej för att "dem är också vackra". När någon överviktig drar på sig något tight, är den "modig". När dem dessutom lägger ut dessa bilder offentligt applåderar folk och uppmuntrar dessa att de är fina oavsett vilken storlek dem har i kläderna.
 
Det är en fin grundtanke, men moralen sviker när det inte gäller åt andra hållet. För en vältränad fysik är ingenting som kommer gratis. Det kräver blod, svett och tårar. Det kräver att du krigar i mörkret, bakom stängda dörrar, sköter dig innanför som utanför gymmet, när ingen ser.

Om du gör det när ingen ser, kan jag garantera dig att du gör det när hela världen ser på.
 
 
Att bli överviktig är en lång process utav dåliga livsvanor i samband med en ohälsosam livsstil och inget som sker över natten. Lika lite som du blir "nyttig" av att äta en sallad, blir du "fet" av att käka en hamburgare.
 
Och det ska man uppmuntra - bara för att inte såra någon? Det är lika fucked up i mina ögon som att mena på att man älskar och bryr sig om sina nära och kära för att andra sekunden handla cigaretter åt den. Varsågod och döda dig snabbare själv om du vill, men jag älskar dig för mycket för att hjälpa dig göra det.

Vi alla dör iallafall.
 
Varför inte bygga upp oss starkare? Uppmuntra varandra till god hälsa? Goda livsvanor och att leva ett hälsosammare liv? Då showar man väl antagligen av sig. Eller vill bara skryta. Eller så kan du ta dem som krigar för att må bra, och med det få dem i deras omgivning att må bättre - som inspiration och motivation till att själv göra ditt liv bättre. Allt handlar om din inställning.
- Om du väljer att se det på det sättet, se ned på dem som har tränat till sig en förtjänt vältränad fysik och samtidigt uppmuntra dem som lever ohälsosamt, så lycka till. Men kom ihåg att problemet inte ligger i att jag tar av mig tröjan - utan hur det får dig att känna.

...Tänk på saken.

Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback