chyde.blogg.se

Instagramshit

 
För er som vill följa min resa i bilder dagligen kan följa mig på Instagram: chydealphaofficial

Eran enda,
- Chyde

God Jul

 
 
Nu är det jul igen... och tomten kom tidigt med min julklapp i år.

Den finaste gåvan man kan få i livet... var att finna dig igen.

Hursomhelst är stämningen mysigare än någonsin. Det känns som att man inte riktigt hunnit förstå att det är jul och rätt vad det är så är det Julafton. Själv har jag jobbat på som vanligt hela helgen. Har tränat 6 pass på 3 dagar för att kunna avnjuta två dagars ledighet nu.

Passen såg ut enligt följande:
 
 • Lördag
  Pass 1: 60 min biceps + triceps + underarmar
  Pass 2: 30 min rygg + mage
 • Söndag 
  Pass 1: 45 min framsida, baksida lår + vader
  Pass 2: 30 min bröst + mage
 • Måndag 
  Pass 1: 45 min utsida + baksida axlar + traps
  Pass 2: 20 min biceps + triceps + underarmar
Som ni ser ligger fokuset mycket på mina armar just nu och dem svarar mer och mer på min "överträning". Det krävs en stress på muskeln, ett krav på att den ska växa för att något ska hända och kroppen börjar svara... och äntligen känns det som att dem börjar ge med sig trots allt.
 
41.5cm... Still going.

Jul igen då...

Folk stressar i julhandeln, klapparna ligger inslagna under granen och julmaten tillagas och förbereds... Dekorationer klär staden och hjärtat av Stockholm värms... Brända mandlar på plattan och julmusik i butikerna. Skyltdockor i tomteluvor och renar som rör på huvudet. Bjällror som låter och barn som skrattar. Par som går på julmarknad och tempot är högre än någonsin trots att alla är lediga.
 
Själv känns det bara som att julen förlorar sitt värde mer och mer för varje år. Eller låt mig omformulera det: Ändrar värde. Det är inte längre presenterna som är viktiga... Inte att alla ska vara där. När min ena bror bor på andra sidan jorden, andra i en annan stad, ena systern med sin mor, och en pappa som inte är närvarande spelar det inte längre någon roll för mig. Jag njuter av den goda maten... det trevliga sällskapet... Kalle Anka på tv... Känslan i luften. Det enda som är viktigt för mig är där och då.
 
...Precis som här och nu. Här är jag nu... Var är Du? 

Som jag tidigare skrev har jag inlett ett litet samarbete med Kombucha - ett svenskt företag som producerar en hälsodryck, vars koncept jag finner mig i. Den innehåller b-vitaminer (bra för hud, hår, syn), antioxidanter (bra för immunförsvaret), organiska syror och enzymer (bra för matsmältningen).

 
 
 
 
Ligger i skrivandets stund och sippar på denna ovan. Tar min kvällsdos av vitaminer till det:
ALA - Alfa Liponsyra
C-vitamin
Multivitamin
Omega 3

Just nu har jag ont i hela kroppen. Baksida lår krampar... brösten ömmar, framsida axlar skriker, armarna gör ont, ryggen känns, vaderna brinner. Imorgon bär det av mot min familj för att fira jul eller för min del - fira livet. Hoppas att ni gör detsamma med dem ni älskar. Annars... Varför gör ni det inte?

Tänk på saken.

Och från mig till er alla... En riktigt God Jul.
 
Bjuder på denna gamla goda klassiker som jag lyssnade på en vinter och som jag förknippar med den:

 
 
It wasn't raining yet
But it was definately
A little misty on
that warm November night

And my heart was pounding
My inner voice resounding
Begging me to turn away
But I just had to see your face
To feel alive
And then you casually walked into the room
And I was twisted in the web
Of my desire for you
(And I was twisted)
My apprehension blew away
I only wanted you
To taste my sadness
As you kissed me in the dark...
 
 
Eran enda,
- Chyde

Livet har bara börjat...

Utsidan är en manifestation av insidan... Inte bara kroppsligt hur du ser ut, utan dina livsvanor och ditt beteende som skiner utåt. Just nu är jag själsligt borta någon annanstans vilket gör det svårt för mig att finna orden att beskriva. Det är som att hjärtat vill men hjärnan sviker mig.

Jag övertränar fortfarande. Äter fortfarande mer än vad du säkert anser är normalt. Lever för något så mycket så att jag kan dö för det. Det är så jag gör och om du inte gillar det, go fuck yourself.
 
Omvärderingar och nya framtidsplaner i tankarna. Men det hindrar inte mig från att göra mina dagliga rutiner på en vardaglig basis. Idag är det helg, fest och fylla för många... Själv firade jag med ett gäng fina själar på gymmet med ett armpass som jag också gjorde en video utav.
 
 
 
Passar även på att gå loss lite med mina motivationstal.

Om detta är något ni gillar, get back at me. Det kommer bli fler utav dessa i framtiden, då jag förhoppningsvis inte är lika fet och vätskefylld som nu när jag håller på lägger på mig massa vikt. Hoppas det går bra för er träningsnarkomaner därute. Kom ihåg att följa sitt hjärta - aldrig är något fel.

Har ett spännande litet samarbete tillsammans med Kombucha som jag även kommer ta upp här, förmodligen imorgon. Deras produkt är ett handbryggt te gjort på samma vis som öl eller vin och innehåller levande bakteriekultur, organiska syror, antioxidanter, b-vitaminer och enzymer.

Allt detta är något som jag vill ha i min vardag av hård träning för rätt återhämtning för min kropp. Så jag ser mycket fram emot detta och kommer även göra en utvärdering där jag kommer dricka en om dagen under 3 veckor och berätta hur det påverkat mig i min vardag.

PS.
Tack för att ni besöker min blogg trots min oaktivitet. Mycket på gång nu.


Eran enda,
- Chyde

Jag är här.

 
Skrivandet är min terapi för att få ned mina tankar i ord... Träningen ger mig de fysiska förutsättningarna att göra mig av med min aggression. På sistonde har jag inte känt behovet att skriva av mig och de gånger jag gjort det har det blivit texter på papper eller anteckningar i mobilen.

Jag är här.

Jag lever. Inte bara överlever. Andas. Mer än någonsin. Hoppas ni gör detsamma.

Eran enda,
- Chyde

Var den du vill vara... Nu.

 
Det finns få människor av annorlunda kaliber, som vågar stå upp för det, och som lever så mycket för det att dem kan dö för det. Integriteten är dem in i själen, och de vet, att deras syfte här på jorden är större än att dö i mängden som alla andra. De går inte igenom en dag blint, då varje dag kan vara sista.
 
De tänker inte om, de tänker nu och dem vet att det är det ENDA som räknas för stunden. Det är det enda man har garanterat. Dessa människor begrundar sina tankar och väljer sina ord med omsorg, för att de VET att deras handlingar inte bara påverkar världen - det lämnar avtryck som aldrig dör...

...eller dör med dig när du lämnar jordelivet.
 
Dessa människor är dem jag vill ha i mitt liv. Dem finns överallt, men det är få som ser dem, då människor tyvärr är mer upptagna med att stirra ned i sina mobiltelefoner i dagens teknologi som för människor på distans närmare oss, men samtidigt dom nära oss... längre ifrån. Hör mig, mina vänner.
 
Du har blivit inlärd att livet ska vara på ett visst sätt, därför är det så du lever det. Många av oss reflekterar inte över varför vi mår dåligt, varför vi är olyckliga eller varför vi inte kan sova om nätterna och varför vi vaknar med ångest inför dagen. Du accepterar indirekt att du inte är värd mer i livet...
 
Indirekt som i att du inte är direkt medveten om det, ser bristerna i din vardag och finner lösningar till dem, utan istället låter dem gro i dig undermedvetet och bli ett problem, som växer likt ogräs och dödar din inre blomma. Den blomman som vi alla bär på, som vill växa, men som du glömmer vattna.
 
 
Idag jobbar de flesta något dem hatar, med folk som dem också hatar för att sedan komma till liv fredagkväll och fira ännu en helg av att inte ta tag i sitt liv och göra det dem verkligen vill göra. Tiden är nu. Det enda "rätta" tillfället att göra något är nu, när vi lever det. Det finns inget tänkom, vi tänker nu. Vi tänker efter, så slipper vi eftertänka. Vi lever för något vi står för så mycket, att vi är villiga att dö för det.

Och när vi gör det - dör vi som legender.
 
Varje dag har du chansen att medvetet kunna fatta beslut som förändrar ditt liv. Att ta kontroll över ditt liv, göra det du vill göra, vara det du känner för, och bli det bästa av dig själv... Varje dag har du chansen att sluta dina ögon och veta att det kan vara sista gången - men det är okej, för att du kan dö lycklig.

Eran enda,
- Chyde

Tänk på saken.

 
 
Det är intressant...
 
Idag är det fel som vältränad att ta av sig tröjan, för att andra kan "störas" av det. Eller så vill den personen bara "showa off". Helst ska man inte ha på sig tighta kläder heller, för då vill man bara visa upp sin kropp. Lägger man ut sina före och efter bilder eller träningsbilder i övrigt - då skryter man bara.
 
Men någon överviktig tar av sig tröjan är det okej för att "dem är också vackra". När någon överviktig drar på sig något tight, är den "modig". När dem dessutom lägger ut dessa bilder offentligt applåderar folk och uppmuntrar dessa att de är fina oavsett vilken storlek dem har i kläderna.
 
Det är en fin grundtanke, men moralen sviker när det inte gäller åt andra hållet. För en vältränad fysik är ingenting som kommer gratis. Det kräver blod, svett och tårar. Det kräver att du krigar i mörkret, bakom stängda dörrar, sköter dig innanför som utanför gymmet, när ingen ser.

Om du gör det när ingen ser, kan jag garantera dig att du gör det när hela världen ser på.
 
 
Att bli överviktig är en lång process utav dåliga livsvanor i samband med en ohälsosam livsstil och inget som sker över natten. Lika lite som du blir "nyttig" av att äta en sallad, blir du "fet" av att käka en hamburgare.
 
Och det ska man uppmuntra - bara för att inte såra någon? Det är lika fucked up i mina ögon som att mena på att man älskar och bryr sig om sina nära och kära för att andra sekunden handla cigaretter åt den. Varsågod och döda dig snabbare själv om du vill, men jag älskar dig för mycket för att hjälpa dig göra det.

Vi alla dör iallafall.
 
Varför inte bygga upp oss starkare? Uppmuntra varandra till god hälsa? Goda livsvanor och att leva ett hälsosammare liv? Då showar man väl antagligen av sig. Eller vill bara skryta. Eller så kan du ta dem som krigar för att må bra, och med det få dem i deras omgivning att må bättre - som inspiration och motivation till att själv göra ditt liv bättre. Allt handlar om din inställning.
- Om du väljer att se det på det sättet, se ned på dem som har tränat till sig en förtjänt vältränad fysik och samtidigt uppmuntra dem som lever ohälsosamt, så lycka till. Men kom ihåg att problemet inte ligger i att jag tar av mig tröjan - utan hur det får dig att känna.

...Tänk på saken.

Eran enda,
- Chyde

Fuck "Hen" - Älska dig.

Every now and then går jag loss lite väl mycket och känner att jag måste få lätta på bröstet lite. Då ser jag till att skapa lite tid, utan att bli störd eller avbruten, sätter upp kameran, trycker på rec och bara öppnar upp mig. Den senaste handlar om mina perspektiv kring "hen"-mentaliteten och hur viktigt jag tycker det är att man omfamnar sina instinkter och sin naturliga intuition som människa, man som kvinna.
 
 
 
 
Är detta något som önskas mer utav här i bloggen, så berätta det för mig. Kommer isåfall vilja utveckla det här i samband med bloggen och på så vis kanske kunna prata om några utav era frågor eller tankar kring saker och ting, i detta samhälle fullt av distraktioner som skjutsar våra huvuden och hjärtan åt alla håll.
 
Kärlek,

Eran enda,
- Chyde

Världen är din.

 
 
 
En bra ledare skapar inte bara ännu en följare - han skapar en ny ledare. Varje en utav oss leder och följer i olika sammanghang och situationer. Människor är flockdjur till instinkterna, vilket gör oss till följare i grunden. Men bland oss föds också dessa mer naturligt lagda åt andra hållet.
 
Bland dessa flockdjur till människor som följer trender, jobbar det vanliga 8-16, tar en afterwork med jobbet och tränar "lagom" mycket, dricker mellanmjölk till kaffet och gnäller på vädret oavsett årstid, finns det dem som skiter i hur systemet är skrivet och skriver sin egen lagbok.
 
Jag är en av dem, lever så och kommer förmodligen dö på grund av det.

Det handlar inte om att bryta mot lagen, eller att ignorera etik och moral. Det handlar om att dessa individer tar ledarrollen i sina egna liv och väljer att kontrollera det, at inte falla för samhällets lockelser eller för vad de andra tycker när man tror på vänster medans alla blint går åt höger.
 
De tror på något - och därför faller dem inte för ingenting.
 
Utan att leda sitt eget liv i den riktning man vill, ser jag inte logiken i hur man ska kunna hantera relationerna till andra människor, sin miljö och omgivning, eller hur man ska kunna sluta ögonen lycklig. Det börjar med att respektera sig själv, innan du kan respektera din medmänniska...

Det handlar om att stärka din egen integritet, för att kunna backa upp andra. Det handlar om att bygga din egen styrka, för att kunna vara stark för någon annan. Det handlar om att vara trygg i dig själv, för att göra någon annan trygg. Man vill se världen, resa världen runt... uppleva världens alla hörn...
 
Men utan att veta vem du själv är - hur ska du kunna lära känna världen?
 
Alla människor, oavsett ledare eller följare, har förebilder eller inspiration som de hämtar till sitt eget liv. Även jag, trots att jag alltid sett mig själv som längst fram för att kunna bära med mig så många som möjligt, har individer jag ser upp till som inspirerar mig till att bli en bättre ledare som människa.

En av dem är Greg Plitt. Jag låter honom presentera sig själv:
 
 
 
Det är viktigt att man väljer sina input-källor, för att allting som är inom dig är det som kommer komma ut. Så om din input alltid är negativ, i en negativ miljö, bland negativa människor som matar en negativ input, är det svårt, hur mycket du än ler att få ut något positivt av det. Och framför allt - att kunna växa i det. För allting läggs i grunden. Utan en stark grund finns det inget att bygga på. Ens medmänniskor, den miljön man befinner sig i och det man dagligen gör, är det som i längden kommer forma hur lycklig du är.
 
Genom att kontrollera ditt liv, göra det du vill, följa ditt hjärta och låta dig svepas med i livets äventyr - kommer allt detta vara så som du vill ha det... där hittar du din riktiga lycka. Sluta leta den i ytligheten. För det mesta på ytan håller inte länge. Men kärnan dör aldrig, för den är din grund. Den du föds in med, den du lämnar det här livet med. Mata den. Låt den växa sig hungrigare. Låt den komma ut ur dig och skina i allting du gör. För det är sån du är. Du är en vinnare. Du är en förebild...

Du är en ledare, min krigare. Ut och hämta världen nu - den är din.
 
Eran enda,
- Chyde

Vi två blir en

 
 
Jag slits mellan två världar. Jag slits mellan mitt mänskliga och själsliga. Mitt mänskliga jag vill begränsa mig till det jag inlärd, dessa systematiska upplägg för hur ett liv ska se ut, med relationer och sätt att leva på. Den skapar ett begär i mig att vilja mer för att ha mer. Men är mer verkligen lycka?

Mitt själsliga jag drar mig bortom gränser. Till en plats utan begränsningar eller ramar för hur allting ska vara - det bara är och det är perfekt så. Jag finner ro i min tillvaro då jag känner att min mänskliga kropp, bara är ett skal för det jag bär inom. Det jag kommer lämna till nästa värld där jag verkligen hör hemma.

Hem bär inte längre samma betydelse för mig som där jag har tak över huvudet och mat på bordet, eller där jag låser dörren för natten. Jag är hemma oavsett platsen jag är på, då mitt hem inte är någonstans fysiskt på denna planet. Jag vet det och jag tröstar mina känslor utav ensamhet med det.
 
Jag tror att det vi människor måste lära oss i livet är finna balans. Yin och Yang. Alpha och Omega. Att förstå att krig inte löser några konflikter, pengar inte ger någon lycka, att mode inte kan klä våra hjärtan, eller att missbruk inte kan hela våra brustna hjärtan. Att lyckan i livet är att ge den till andra.
 
Vi måste börja med oss själva innan vi är redo för vår respektive. En lång process som vi kallar livet där vi utbyter upplevelser mot erfarenheter och kunskaper mot nya upptäcka sidor hos oss själva som vi utvecklas med. Vi lär oss att rätta och bli våra bästa jag, för att kunna göra det bästa du.

När man kan finna den kärleken i varandra, har man funnit den sanna lyckan. Att kunna älska sig själv för att sedan älska sina medmänniskor och i det man gör, med sina kunskaper och erfarenheter sprida kärleken vidare, för andra människor att känna, uppleva, inspireras och föra vidare.
 
Det högre medvetandet i oss själva sker när vi är villig att blotta våra brister. När vi kan gråta ut. När vi kan förlåta oss själva. När vi kan ge oss själva en andra chans och vågar ta nya risker. Vi lär oss sidor hos oss själva som vi inte trodde fanns, vi omfamnar dem och växer med dem.

Tro på dig själv. Människans vilja är starkare än någonting annat. Universum gör väg för dem som vet var dem ska, och dina tankar manifesteras till att bli den du är. Tro på kärleken då det är den som kommer föra dig fram i livet. Att fatta beslut utan hjärtat är som att lösa ett mattetal. 1+1 blir inte 2, det blir 1.

Du blir en med dig själv. En med din passion, det du älskar att göra. En med din respektive medmänniska. En med din miljö. En med moder natur. En med vår jord. Ett med universum. Ett med ditt mänskliga. Ett med ditt själsliga. Ett med livet... och därmed en med döden.
 
En gång i tiden var jag rädd för att dö... jag är inte rädd längre. Jag lever.
 
Eran enda,
- Chyde