chyde.blogg.se

Den mänskliga fria viljan.

Såg på nyheterna idag om ett hus som "stack ut för mycket" och som kommunen krävde skulle målas om. Vi pratar om ett hus som var lite gulare än alla andra. Det var inte en regnbåge eller graffiti över hela skiten. Bara en lite gulare, klarare, starkare nyans än resten av villorna längs längan. Det är typiskt svensk mentalitet. Istället för att beundra det som särskiljer sig, ska vi jämlika, normalisera och neutralisera. Vi ska ta bort det som är annorlunda, dra ned det som är starkt så att det kan vara på samma låga nivå vi väljer att kategorisera oss själva.
 
Du får vara bra, men inte bättre än mig, TYP.

Jag blir så jävla förbannad på det. Precis samma debatt som att könsneutralisera barn. Pojkar ska få leka med barbies och flickor ska kunna gå i blått. Det går i samma anda och paragraf som religion som man föds in i. "JAG bestämmer vad du ska göra, vad du ska tycka, vad du ska tänka, vad du ska tro på, hur du ska leva."

Var ligger den egna mänskliga fria viljan i att bli inavlad?
 
 
 
 
 
Du kan ta ett lejon från djungeln och försöka tämja det. Men du kan aldrig ta djungeln från lejonet. Det finns vissa saker den kommer att göra för att det ligger i dens natur. Så flera år kan gå och den lyssnar på dig. Sedan en dag gör den något automatiskt, för att det är naturens gång. Jag ser mig själv som ett lejon. Jag är härskare över djungeln och har makten att bestämma över mig själv. Men jag lever i ett samhälle med en massa, en fåraflock som gör allt dom blir tillsagda utan att rynka på ögonbrynet och försöker kväva lejoneti fåradräkten, som alltid sitter lite obekvämt.

Jag tror på människans egna vilja. Jag tror på att vi inte behöver en regering som bestämmer vem som ska vara mamma eller pappaledig. Jag tror på att vi inte behöver lagstiftelser som säger hur jag ska leva mitt äktenskap. En relation är mellan två individer och även om en tredje part tycker annorlunda, ska det inte behöva avgöra de två individerna. För man har sina egna värderingar och sin egna tro. Det är DEN man ska mata. Om det är Gud, om det är en dröm du alltid velat uppnå, om det är aliens du tror på, vad det än är ska du göra det som är DU.

Och jag vet att det känns jobbigt att höra det här. Kanske lite klyschigt. Men det är för att det låter bra att säga vissa saker. "Jag ska unna mig..." "Det är ok att ta det lugnt ibland, hehe..." "Fint väder...". Men det är ingen TV, inga reklamer, inga chefer, inga regeringar, inga människor som blundar för verkligheten som kommer säga till dig hur det verkligen ligger till. Dom kommer bara uppmuntra dig till att fortsätta smälta in, vara som alla andra, konsumera mera, lägg din själ i materiella ting och lyssna på allt din regering säger.

Jag säger det ingen annan vågar säga: Var du. På riktigt den här gången. Inte bara sålänge det passar andra människors ramar. Eller samhällets. Utan på riktigt. Följ dina drömmar. Lyssna till DITT hjärta. Stå för dina värderingar och bilda dig din egen världsliga bild. Gör din egen verklighet. Och varje gång du är osäker, titta alltid inåt - inte utåt. För det finns en anledning till att du känner det du gör på insidan - och det är för att det är där det äkta ligger. Du kan bli av med ditt jobb. Ditt hem. Dina pengar. Dina vänner. Allt du äger. Allt som finns utanpå. Men själen inom - kan Ingen ta ifrån dig.


Kom ihåg det.
 
 
 
 
 

Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback