chyde.blogg.se

Följ med mig nu...

Hur insatt är du inom jämställdhet, sexism och feminism?
 
 

Det känns som att vi någonstans under resans gång... tappat kontakten med vårt inre. I det moderna samhället som utvecklas allt snabbare, tänker våra hjärnor fortfarande likadant som för tusentals år sedan. Med samma instinkter. Man och kvinna - med samma överlevnads och reproduktions-värden.

Kanske är det inte konstigt att det vi blir lärda av samhället, hur vi SKA tänka och känna, hur vi SKA vara mot varandra krockar med det vi känner instinktivt... det som ligger naturligt i oss. 

Vi lever i ett samhälle där kvinnorna  blir mer självständiga - de behöver inte längre mannen för att försörja sig, ha föda och skydd då utbildning och arbete är lika tillgängligt för båda könen. Detta skapar ett läge där männen förlorar sin makt, särskilt i samband med att man skriker "hen" åt vänster och höger, som att det ligger en negativ klang när det är en majoritet av maskulinitet i någon form - något som ofta benämns som "macho".

"Du är så... Macho!"
 
 
 
 
- Fuck yes. Jag är mer man än tio snubbar tillsammans. Jag står för det. Vi har alla bollar, de flesta är bara för rädda att ta tag i dem. Att göra det dem faktiskt känner för. Att stå upp för att de är män och låta manligheten skina igenom dem på deras kroppsspråk, i deras ord och i det dem gör.

Det är minst 3 personer om dagen som kommenterar mitt skägg nu när jag låtit det växa ut lite grann.

En intressant studie visar att ett X antal kvinnor som fick se bilder på ett X antal män i skägg och lika många i babyrakat fann de män med skägg aggressiva och "manliga" till utseendet. Detsamma gäller en muskulös kropp med låg fettprocent som också är förknippat med hög testosteronhalt (de manliga hormonet).
 
 

Vi lever i ett samhälle där man ska tycka att det är synd om tjockisar för "dem också är fina" (helst kvinnor eftersom media målar Victorias Secret som kroppsidealet som unga tjejer växer upp till). Pararellt med detta ska man tycka att en man med mycket muskler "spänner sig" eller "visar upp sig"?

Låt mig förklara för er hur våra instinkter ligger programmerat i vår natur:

  • ÖVERLEVNADSVÄRDE
vs.
  • REPRODUKTIONSVÄRDE
Av dessa har män och kvinnor ca 70% av det ena och 30% av det andra. Män har högt överlevnadsvärde (ca 70%) medans kvinnor har högt reproduktionsvärde (ca 70%). Med detta vill jag få sagt att det en kvinna söker hos en man är överlevnad och det en man söker hos en kvinna är reproduktion.
 
Vi män styrs därför utav egenskaper som stödjer högt överlevnadsvärde. Vi är starka, vi är dominanta, aggressiva, vi markerar våra revir, vi skyddar, vi leder, vi jagar, vi slåss, vi lyfter tungt och vi skriker högt. Detta gör oss till någon ni kvinnor känner er trygga med, som kan befrukta era ägg och ge föda till barn som kommer växa upp trygga till en stark, dominant manlig närvaro med ledarkaraktär och beskyddande drivkraft.
 
Ni kvinnor styrs utav egenskaper som stödjer högt reproduktionsvärde. Ni tar hand om ert fysiska, sminkar er, klär upp er, har bröst (föda till mina barn) och breda höfter (så mitt barn kan födas problemfritt), fin hy och hud, hår, proportionerligt ansikte (tecken på goda gener). Jag attraheras till dig som kvinna för att befrukta dig, sprida mina gener och du till mig som man för att överleva och bli befruktad.
 
Oavsett vad samhället säger, eller vad din Facebook-status säger där du skriver något i stil med:
 
 
- Sött... Men nej, det räcker med att jag är en man och visar det för en gångs skull i mängden utav de 100 osäkra pojkar som passerat dig förtryckta i år utav "hen" och "jämnställdhet" så att de inte ens vet var deras bollar sitter längre. Dina kvinnliga hormoner kommer känna av det och attraheras till mig. Punkt.
 
Problemet med jämnställdhet, detta eviga tjat och feminism är att det känns som ett krystat försök i att neutralisera något som är varandras kontrast. Som motpoler. Yin och Yang. Alfa och Omega. Man och Kvinna. Det som skapat liv. Det vi ÄR. Det som är vår mänskliga rättighet om något - få leva ut våra instinktiva behov.

Så vad jag tycker om dessa begrepp är att man inte ska lyssna så jävla mycket på vad samhället vill hänvisa till, utan leva ut sina inre djuriska drivkrafter och för i helvete inte be om ursäkt för dem. Be om ursäkt till dig själv som låtit dig styras utav någon annans vilja starkare än din egen.

Be om ursäkt till moder natur för att du går emot din natur. Be om ursäkt till dig själv när du ligger på dödsbädden och inte levt ut det du är på insidan för att passa in till det yttre. Fuck ytlighet. Känn djupet i dig.

Ta tag i dina bollar och stå för att du är en man. Känn dina manliga hormoner flöda. Ät hälsosamt, få utlopp för din aggressivitet som man - träna hårt, brösta upp dig och var inte rädd för att visa att du har hår på bröstet. Tala högt, gör bestämda rörelser, mata din hunger, ta tag i din kvinna och visa henne vad du vill.

Ta tag i dina bröst som kvinna, smek dem och njut av tanken att ditt barn ska få ligga i din famn om det inte redan gjort eller gör det, ta hand om din kropp, fixa ditt hår, klä upp och känn dig fin, lär dig älska dina defekter, låt dig själv följa med naturligt i mannens ledande roll, lägg dig face down ass up, bry dig inte grannarna hör dig stöna, omfamna din kvinnlighet, rör dig, förför, lyssna till dina hormoner, gråt, skratta, ät med gott samvete och låt männen få vara män lika mycket som jag som man nu uppmuntrar dig, till att vara kvinna.
 
 
 
Låt oss älska varandra och sluta försöka dela på oss. Vi är redan varandras negativa respektiva positiva sida av magneten. Vi dras till varann. Vi är livet. Fuck hen, älska er själva och låta ert inre ta sig ut och jag lovar er att allt annat faller på plats, då du lär dig att inte ta mer plats än du behöver men samtidigt inte be om ursäkt för den plats du tar. Du är man. Du är en kvinna. Lev. För i helvete... Det är ett val du kan göra. Att dö...

...är oundvikligt. Tills dess bestämmer du. 

Kärlek!

Eran enda,
- Chyde


Anonym

Haha, det är bra! Spot on!

Vi tjejer (om jag talar för mig iallafall) gillar kvinnligt och manligt. Jag vill vara självständigt, men det betyder inte att jag inte är det för att killen inte betalar om vi är på dejt, eller att han håller upp dörren för mig och anser det som en självklarhet.

Jag vill känna mig bekväm och trygg med en man. Gillar när killar vågar ta plats och stå upp för sig själv och sin kvinna.

2014-02-27 / 14:24:51
Anonym

*för att killen betalar

2014-02-27 / 14:25:26
Linnéa

Jag tycker att det är fel av dig att genom din text tala om vad kvinnor respektive män känner. Får en obehaglig känsla av att du skulle anse att en man är mindre man utan skägg och stora muskler, utan att vilja skydda en kvinna. Alla män vill inte ha skägg och muskler. Alla män vill inte ha en kvinna och alla kvinnor vill inte ha barn. Alla kvinnor känner inget behov av att bli "skyddade" för i dagens mer jämställda samhälle tillåts kvinnan att vara en trygg självständig individ. Inga forna vad du påstår är instinkter ska väll få avgöra hur mycket man eller kvinna vi är?

2014-03-21 / 23:55:10
BLOGG: http://pelleplutts.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback