chyde.blogg.se

Förbereder för Stockholm Halvmarathon

      VS.   
                                   65kg                                                                                 80kg
 
För tredje året i rad är det dags igen... Mitt startnummer är 9064.
 
Fjärilarna i magen gör sig påmind varje gång jag visualiserar mig bland femton tusen människor - alla med samma mål: resans 21.1km innan segern är vunnen. Sedan ser jag mig själv som en gladiator, skapa revolution för en minoritet människor, och lugnar mig med att det här kommer gå hur bra som helst.

Några skillnader mellan Stockholm Halvmarathon 2012 och 2013:
 • Jag väger 15kg mer.
 • Jag har tränat hälften så mycket kondition.
 • Jag fyller år samma dag.
Det blir två flugor i en smäll. Jag älskar tanken att "man" ska fira sig med fest, att man "ska" gå ut och festa samt dricka sig redlös och ju värre kvällen slutar - desto bättre var firandet. Hela mentaliteten att vara så självdestruktiv som möjligt - ska vara det som folk applåderar åt mest.

Man uppmuntrar varandra till att leva destruktivt och när någon sedan gör något bra för sig själv, pekar man fingrar och vänder ryggen till - om det inte gynnar dom själva. Medmänskligheten vs. Girigheten och många vill hellre bada i pengar, men hur mycket betyder dom i en värld utan kärlek?
 
Själv ska jag springa 21.1km och äta middag med min familj. Det gör mig inte bättre än någon annan. Om något, mer ensam. För jag är van... Så här har det alltid varit. Det är ensamt många gånger. Men jag dör hellre stående än att leva på knän för ett system som vill göra mig till en robot.

Som jag sa till en person som en gång i tiden betydde världen för mig: "De kan ta mina pengar. De kan ta mina kläder, mina smycken, alla mina ägodelar... Men de kommer aldrig ta ifrån mig mitt hjärta. Det måste dem döda mig för först." sedan lade jag till: "och det hjärtat slår för dig..."
 
Imorgon ska det hjärtat slå för mig. Jag har allting förberett:
 • Plockat fram olika outfits beroende på känsla när jag väl är på plats.
 • Ändrat kostupplägg de senaste dagarna: Laddat kroppen med extra kolhydrater.
 • Saltat min mat lite extra.
 • Vilat från träningen sedan i onsdags, då sista passet genomfördes.
 • Sovit mellan 8 och 12 timmar igårnatt och inatt.
 • Tagit ledigt från jobbet idag, för att anstränga mig minimalt inför imorgon.
 • Druckit några glas vatten extra.
 • Fått massage av en tjejkompis för att lösa upp eventuella knutar och stela muskler.
 • Laddat spotifylistan med musik systematiskt upplagt för att hålla mitt flow och bryta det med oslagbara Rocky Balboa "Gonna Fly Now" en gång i halvtimmen så att jag kan få höra min seger innan jag ens når mål.
Ägna gärna en tanke åt mig imorgon. Sänd lite utav er kärlek och jag lovar att svara er med dubbelt så mycket tillbaks. Det finns ingenting som stoppar oss... ingenting som hindrar. Vi är vinnare av livet och Stockholm Halvmarathon är bara en utav många lopp på livets långa resa.

Eran enda,
- Chyde


Anonym

"Men jag dör hellre stående än att leva på knän för ett system som vill göra mig till en robot." Älskar citatet! Och jag kan inte hålla med mer.

Lycka till imorgon, det kommer säkert gå hur bra som helst :)

Svar: Tack så mycket för din komplimang och tack för att du tror på mig!

Kärlek till dig.
chyde.blogg.se

2013-09-13 / 19:39:21

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback