chyde.blogg.se

Vem är jag?

Jag har alltid varit så... Det är sån jag är. När jag väl gör något - vill jag bli bäst på det. Jag vill bli den bästa utav alla och hur många som än försöker slåss om min plats, faller lika fort som de försöker ta sig upp. Jag minns det så starkt... Som alla gånger barnen var ute och lekte och jag satt inne på golvet.
 
Det vita pappret och blyertspennan skulle göra verklighet utav mina fantasier... svart på vitt. Graffiti täckte stockholmsgatorna och jag ville vara en del av det. Inspirerad av storebrorsan, var jag knappt 5 år gammal och ville bli bäst på gatukonst. I början ritade jag med en kompis... men även han gick ut och lekte tillslut. 

 
 
Jag minns det så starkt...

Hur min storebrorsas dåvarande flickvän kom hem med ett VHS-band som hon spelade upp från sin dansskola. När det var dags för breakdance, satt jag likt ett barn på julafton, fastklistrad vid TV:n. Hon fick aldrig tillbaka det bandet... jag studerade det likt en parasit i ett mikroskop.

Jag skulle bli bäst på breakdance.

På mellanstadie-discona var jag huvudattraktionen. Det började med att någon i gänget kom på att man kunde breakdansa och då var grupptrycket igång. De bildades en ring och jag blev inknuffad. Med ödmjukhet tog jag för mig och gick loss med steg efter steg... move efter move. Jag blev bäst i skolan och stannade kvar efter skolan för att lära ut alla dem som ville lära sig.

Jag minns det så starkt...

Som den gången jag första gången hörde Hip-Hop... Det var låten som förändrade mitt liv:


 

Jag glömmer aldrig hur mitt huvud följde med med musiken och rytmen slog i takt med mitt hjärta. I en vacker symbios flöt melodierna samman och tog sig genom mina trumhinnor och ut i mina blodådror. Det var i samma stund jag blundade... och bestämde mig:

Jag skulle bli bäst på att rappa.

 
 
 
 
Jag sökte in till sveriges enda rap-linje på Fryshuset och gick mina 3 år under gymnasiet och studerade samt utövade min musik 10 timmar i veckan och givetvis, många timmar utöver det på min fritid också. Jag lärde mig att läsa musik, bli bättre bakom spakarna och bli en bättre live-artist performer.
 
 
En sommar för några år sedan sommarjobbade jag som telefonförsäljare några kvällar i veckan, för att tjäna in extra pengar medans jag studerade. Det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att bli bäst på det också. När dem andra sprang på toa, sålde jag, när dem andra gick på rast satt jag kvar...

...när pris delades ut, vann jag dem. Inom några veckor slog jag rekordet med att sälja mest under 4 timmar och fick ett diplom uppsatt i en guldramad tavla på väggen. Blev bra vänner med coacherna och såg till att personligen få cola zero, proteinbars, mat etc när jag hade fullt upp med att tjäna pengar.

 
I slutet på år 2009 skaffade jag mitt första gymkort i samband med att jag fyllt 16 år. Under 3 års tid körde jag hårt 4-5 gånger i veckan med en split på hälften kondition, hälften styrketräning. Jag satsade på löpningen och började tävla i Hässelbyloppet och Stockholm Halvmarathon.

Jag förbättrade mina tider för varje lopp och att springa gjorde mig lycklig. Det gjorde mig fri.

Efter gymnasiet sökte jag in till Idrottslinjen på Bosön Idrottsfolkhögskola för att studera Anatomi, Fysiologi, Näringslära och Träningslära. Där skaffade jag mig erfarenheter för livet och träffade jag människor jag har kvar i mitt liv än idag, och som jag aldrig glömmer. Bland annat det här monstret:
 
 
Efter Stockholm Halvmarathon 2012 bestämde jag mig för att gå upp i vikt, bygga mer muskelmassa och bli större. Jag ändrade om mitt träningsschema och det blev mycket fokus på styrketräningen. Även kosten lades om och jag började träna 6-7 dagar i veckan, ibland 2 gånger om dagen.

Jag gick från 65kg (okt 2012) till 82kg (okt 2013). Jag har bestämt mig för att bli bäst på att lyfta vikter nu... för det lyfter mig. Det gör mig lycklig. Jag säger inte att jag är bättre än alla andra, verkligen inte, för vi är alla olika även om vi är samma... Samma mänskligt kött och blod, hjärta och själ.
 
 
 
Jag antar bara att det ligger i min natur... att bli bäst på vad jag nu försätter mig. Så kommer jag fortsätta... tills jag dör. Nu vill jag bli bäst på att hjälpa andra med min kunskap och mina erfarenheter. Därav jobbar jag på ett gym och som personlig tränare där jag får chansen att förändra liv.

Jag tror på det och min tro är starkare än någon annans misstro. Så fortsätt säga att det jag gör är fel... fortsätt säga att det räcker... fortsätt vara en av anledningarna till att jag inte stannar för något. Jag hoppas att jag med min historia inspirerar dig, till att bli bäst på det du än försätter dig.

Allt handlar om kärlek. Ge den i vad du än nu vill bli bäst på, det hand i hand med tron på dig själv - och du har redan vunnit. Du är redan bäst. Du är en fucking vinnare och låt ingenting stoppa dig från att göra dina drömmar till din vardag. Världen är därute... go get it.

Tack.

Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback