chyde.blogg.se

Överträning my ass

Vad är överträning?
Det grundades någongång på 2000-talet sedan människor lärde sig hur enkelt allt blivit. Hur lite man behöver göra för att få så mycket. Vi lever i en civilisation där vi inte behöver jaga våra byten. Vi har McDonald's i varje gatuhörn, kaffe och bulle på pressbyrån och två för samma pris av en på Ica's egna fryspizza. Världen är full av lockelser - men låt dig inte luras till att förlora dig själv i den.
 
Bli ett med ditt primära... med dina instinkter. De bäst anpassade överlever - det är naturens gång.
 
 
Idag finns det tusentals mirakelkurer som sägs ska göra si och så och problemet är inte att de existerar - problemet är att människor förlitar sig mer på dem än på sig själva. Deras förtroende ligger i något vinstdrivande företags händer och inte i sina egna då de inte värderar sig själva tillräckligt. "4 veckors program" som ska ta bort allt bukfett du samlat på dig genom år utav ohälsosam livsstil och ett mirakelpiller som ska bränna fett och "samtidigt få dig bygga muskler". TV-Shop varje morgon där du kan köpa flera olika bälten som ger dig magrutor medans du ligger på soffan?!

 
 
Är det så lite du är värd?! Hela grundmentaliteten att göra så lite för att få så mycket som möjligt är en äcklig jävla egenskap som växer hos människan: Girigheten. Att vilja ha mer men samtidigt vilja göra mindre. Som om hela världen helt automatiskt faller till dina fötter medans du lutar dig tillbaks.

Världen är därute, men den kommer inte till dig av sig själv. Den förtjänar du genom blod svett och tårar som du dagligen hängiver dig själv, dina medmänniskor och tillför världen med. Varje handling är en investering i dig själv, och när man inser det, blir det lättare att värdera sina handlingar. Det finns inga genvägar i livet. Den ända du försöker skynda dig förbi är dig själv. Den enda du fuskar emot är dig själv. Så när du säger överträning, handlar det egentligen om din egen underskattan. Det handlar inte vad du säger när du ser hur hårt jag tränar, utan vad det får dig känna på insidan.

När jag tar av mig tröjan och njuter av min kropp med ett leende på läpparna då jag vet hur mycket jag kämpat, ska jag ta på mig den för att det "kan störa andra" som om det  inkräktar på dem personligen. Eller så kan man uppmuntra dem som kämpar och se det som inspiration till att själv en dag kunna ta av sig tröjan och känna sig nöjd med den dem ser i spegeln. Inte för den fysiska kroppen dem skaffat sig - utan den mentala styrkan som tagit dig hit.
 
DET är en obeskrivlig känsla, och den ska jag tona ned, för att det kan störa andra?
 
 

- Äcklig mentalitet. Människor kan inte glädjas åt andras lyckande utan att se sina egna misslyckanden. Det handlar inte om vad dem ser när jag tar av mig tröjan, eller hur mycket dem hör när jag stönar under mina sets eller hur mycket jag ligger på golvet och skriker av smärta efter dem.

Det handlar om hur det får dem att känna. Dem ser sina egna misslyckanden och tänker att det är JAG som ska anpassa mig efter dem. Eller så går man till gymmet för sin egen skull och är tillräckligt upptagen med att tranformera sig själv istället för att gå runt och störa sig på andra, och ge dem makten att förstöra ens tillvaro. Det är nog det som är det största problemet med människor - att de ger fel människor makt att påverka dem negativt. Så det i själva verket handlar inte om vad andra människor gör som får dem må dåligt - utan att dem tillåter dem att göra det. Makten ligger i dina händer - ta kontroll över den!
 
Det finns ingenting som heter överträning. Det finns vardags-svensson och sedan finns det du. Överträning är bron mellan att vara där alla andra är och där du kan vara. Platsen där jag tillsammans med många andra krigare, härskar varje dag. Platsen där det handlar om att gränsa till döden.

Vi gränsar till döden - för det är det som gör oss levande. Det är det som särskiljer oss från dem som bara vill glida genom livet på en räkmacka med det som visas utåt (hur mycket pengar dem har och dyra kläder dem bär) och inte det som grundar inåt (en inre styrka och en fysisk dominans som är ovärderlig).

Fortsätt träna hårt. Fortsätt kämpa för en ljusare framtid. Fortsätt överträna - medans dem andra underskattar sig själva. Ge dem inte makten att hindra dig och din personliga utveckling då dem inte har med den att göra, lika lite som du med deras personliga problem dem uppenbarligen har.

Jag önskar bara en dag... att människor börja värdera sig själva mer, då det är där kärleken frodas och kan grönska. Du måste lära dig att värdera dig själv högst för att andra ska värdera dig... mer om det i ett annat inlägg. Nu är det dags för mig att somna om. Överträning väntar senare. Ses där... eller kanske inte. Du kanske vill ligga kvar där i soffan och gnälla över hur miserabelt ditt liv är. Lycka till med det.

Säg till när du är färdig med det - så du kan dö levande - istället för att leva döende.
 
 

Eran enda, 
- Chyde


Robin

Grymt bra text =) Och dessvärre så tycks ju folk tro att piller och pulver är lösningen på precis allt. Jag har dock märkt att allt fler börjat kör på stenålders dieten (Nötter, bär och kött).

Så det finns "kanske" lite hopp trots allt =)

2013-10-26 / 12:31:51
BLOGG: http://thegamingground.com
R

Shit vad bra du skriver!

Svar: Tack Ms R! Försökte gå in på din blogg och svara men insåg att den var lösenordskyddad, så jag hoppas du ser det här. Tack för din kommentar.
/Chyde
chyde.blogg.se

2013-10-27 / 21:29:20
BLOGG: http://refkaas.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback