chyde.blogg.se

Legday...

 Jag vet, jag börjar bli tjock... 86kg and still counting. 90kg here I come.

Många fruktar den. Många ursäktar sig ifrån den. Många vill hellre bygga på sin överkropp, eftersom att det är det som syns utåt. Men styrkan kommer inifrån och utan en grund - har vi inget att bygga på. Därför stärker vi ben lika mycket som allt annat, om inte lite till... Tränar personligen dem 2 gånger / vecka.
 
Sist jag tränade ben var jag helt själv i gymmet. Ingen musik. Det var bara jag, mina tights och ett par skor. Bara jag mot mig själv, mentaliteten mot kroppen, den inre styrkan mot den yttre svagheten. Jag visade ingen barmhjärtighet. Vikterna skulle upp, så många gånger som jag ville det.
 
Räknade inte vikterna, utan kände bara på motståndet. Det kändes lätt, för att vara tungt. Tekniken var där. Full kontraktion i hela låren och rumpan. Även vaderna kopplades in i dom tunga benpressarna. Jag skrattade. Skrek. Svettades. Det var på liv och död, men jag lekte med skiten.
 
Tog mig en titt och såg att jag var uppe i 345kg. Sist jag körde benpress, för några veckor sedan var 300kg mitt max och då fick jag verkligen kriga upp varje repetition med två passare på varsin ände. Jag hamnade på en åtta, och jag var stolt över mig själv. 345kg åkte upp 12 gånger den här gången.
 
Upp till 375kg, landade på en tia. På med 400kg. Fucking hell. De första fem repsen var bara löjliga, sedan kom mjölksyran som en väggen efter 30km under ett maratonlopp. Ni som sprungit, vet vad jag menar. Fem till åkte upp, och endorfinkicken efteråt slog till som en intensiv orgasm.

Pulsen var så hög att jag trodde hjärtat skulle explodera. Svettet rann som om jag slogs mot gladiatorer. Jag kände mina krigarinstinkter och log. Jag gillade att vara där... på gränsen till döden. Det får mig känna mig levande. En hatkärlek mellan mig och mina barriärer som ska krossas.
 
Jag rundade av där och dropsettade:
 
250kg - 15 reps
200kg - 20 reps
150kg - 25 reps
 
Legday is my fucking day. Precis som vilken annan som helst. När man inser att världen inte är emot en - utan att man bygger sin egen värld, börjar man värdesätta sitt liv, sina ord och sina handlingar, eftersom att alla småsaker adderar upp till en helhet som blir DITT liv. Tills dess kan du säga att du hellre vill dö eller att ditt liv är meningslöst, men du är den enda som kan ändra på den känslan. Varje dag är din dag...

...make it count.

Eran enda,
- ChydeKommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback