chyde.blogg.se

Världen är din.

 
 
 
En bra ledare skapar inte bara ännu en följare - han skapar en ny ledare. Varje en utav oss leder och följer i olika sammanghang och situationer. Människor är flockdjur till instinkterna, vilket gör oss till följare i grunden. Men bland oss föds också dessa mer naturligt lagda åt andra hållet.
 
Bland dessa flockdjur till människor som följer trender, jobbar det vanliga 8-16, tar en afterwork med jobbet och tränar "lagom" mycket, dricker mellanmjölk till kaffet och gnäller på vädret oavsett årstid, finns det dem som skiter i hur systemet är skrivet och skriver sin egen lagbok.
 
Jag är en av dem, lever så och kommer förmodligen dö på grund av det.

Det handlar inte om att bryta mot lagen, eller att ignorera etik och moral. Det handlar om att dessa individer tar ledarrollen i sina egna liv och väljer att kontrollera det, at inte falla för samhällets lockelser eller för vad de andra tycker när man tror på vänster medans alla blint går åt höger.
 
De tror på något - och därför faller dem inte för ingenting.
 
Utan att leda sitt eget liv i den riktning man vill, ser jag inte logiken i hur man ska kunna hantera relationerna till andra människor, sin miljö och omgivning, eller hur man ska kunna sluta ögonen lycklig. Det börjar med att respektera sig själv, innan du kan respektera din medmänniska...

Det handlar om att stärka din egen integritet, för att kunna backa upp andra. Det handlar om att bygga din egen styrka, för att kunna vara stark för någon annan. Det handlar om att vara trygg i dig själv, för att göra någon annan trygg. Man vill se världen, resa världen runt... uppleva världens alla hörn...
 
Men utan att veta vem du själv är - hur ska du kunna lära känna världen?
 
Alla människor, oavsett ledare eller följare, har förebilder eller inspiration som de hämtar till sitt eget liv. Även jag, trots att jag alltid sett mig själv som längst fram för att kunna bära med mig så många som möjligt, har individer jag ser upp till som inspirerar mig till att bli en bättre ledare som människa.

En av dem är Greg Plitt. Jag låter honom presentera sig själv:
 
 
 
Det är viktigt att man väljer sina input-källor, för att allting som är inom dig är det som kommer komma ut. Så om din input alltid är negativ, i en negativ miljö, bland negativa människor som matar en negativ input, är det svårt, hur mycket du än ler att få ut något positivt av det. Och framför allt - att kunna växa i det. För allting läggs i grunden. Utan en stark grund finns det inget att bygga på. Ens medmänniskor, den miljön man befinner sig i och det man dagligen gör, är det som i längden kommer forma hur lycklig du är.
 
Genom att kontrollera ditt liv, göra det du vill, följa ditt hjärta och låta dig svepas med i livets äventyr - kommer allt detta vara så som du vill ha det... där hittar du din riktiga lycka. Sluta leta den i ytligheten. För det mesta på ytan håller inte länge. Men kärnan dör aldrig, för den är din grund. Den du föds in med, den du lämnar det här livet med. Mata den. Låt den växa sig hungrigare. Låt den komma ut ur dig och skina i allting du gör. För det är sån du är. Du är en vinnare. Du är en förebild...

Du är en ledare, min krigare. Ut och hämta världen nu - den är din.
 
Eran enda,
- Chyde


Anonym

Världen är våran, alla vi som väljer att omfamna den. Ta vara på den. Växa i den.

Starkt och bra skrivet.

Har insett en viktig sak nu när jag släppt taget om en relation som under lång tid tyngt mig. Det är så viktigt att må bra själv innan man kan må bra med någon annan, kan lägga fokus på mig själv. Må bra med mig själv. Eller bättre. Lära känna mig själv på andra plan. För en gång skull äntligen fokusera på mig själv.

Tack, du har bland annat fått mig att förstå detta.

Bless

Svar: Tack själv. Jag är glad för dig!
Kärlek
chyde.blogg.se

2013-12-04 / 19:46:35

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback